דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק כרובית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק כרובית

מרק כרובית

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: משה פיסו
מרק מוקרם של כרובית מבושלת בחלב, בתוספת חמאה, ושמנת מתוקה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  ראש
כרובית
1 
תפוח אדמה
1 
שורש סלרי
1  כוס
חלב
0.5  כף
חמאה
1  כוס
שמנת מתוקה
1  כף
שמן זית
0.5  כף
מיץ לימון
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל
1  כפית
כמון טחון
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מפרקים את הכרובית לפרחים, מניחים בסיר, מכסים במים, מוסיפים את מיץ מחצי הלימון, מביאים לרתיחה, ומבשלים כרבע שעה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסננים את המים מהסיר, (משאירים בו את פרחי הכרובית), מוסיפים את תפוח האדמה חתוך לריבועים, את שורש הסלרי המקולף והחתוך, מלח ופלפל.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הירקות בחלב, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשהירקות רכים, מועכים אותם עד לקבלת מרקם אחיד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחזירים את המאסה לאש, מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומסמיכים כחמש דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים חצי כף חמאה. (המרקם אמור להיות קטיפתי, לא מחית ולא נוזל. אפשר לתקן ע"י הוספת חלב אם זה סמיך מידי).
  • שלב 8

    0 דקות
    להגשה, ממלאים קערה, שמים באמצע המרק קורט כמון, קצת פטרוזיליה קצוצה וכמה טיפות שמן זית.
מרק כרובית

שלב 1 מתוך 8

מפרקים את הכרובית לפרחים, מניחים בסיר, מכסים במים, מוסיפים את מיץ מחצי הלימון, מביאים לרתיחה, ומבשלים כרבע שעה.

מרק כרובית

שלב 2 מתוך 8

מסננים את המים מהסיר, (משאירים בו את פרחי הכרובית), מוסיפים את תפוח האדמה חתוך לריבועים, את שורש הסלרי המקולף והחתוך, מלח ופלפל.

מרק כרובית

שלב 3 מתוך 8

מכסים את הירקות בחלב, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.

מרק כרובית

שלב 4 מתוך 8

כשהירקות רכים, מועכים אותם עד לקבלת מרקם אחיד.

מרק כרובית

שלב 5 מתוך 8

מחזירים את המאסה לאש, מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים.

מרק כרובית

שלב 6 מתוך 8

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומסמיכים כחמש דקות.

מרק כרובית

שלב 7 מתוך 8

מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים חצי כף חמאה. (המרקם אמור להיות קטיפתי, לא מחית ולא נוזל. אפשר לתקן ע"י הוספת חלב אם זה סמיך מידי).

מרק כרובית

שלב 8 מתוך 8

להגשה, ממלאים קערה, שמים באמצע המרק קורט כמון, קצת פטרוזיליה קצוצה וכמה טיפות שמן זית.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים