מסירים את גרגרי התירס מהקלחים בסכין חדה: מייצבים קלח בתוך קערה, אוחזים בו ביד אחת ובשנייה מגלחים ממנו את הגרגרים (זו מלאכה קלה מאוד). שמים את הקלחים העירומים בסיר.
שלב 3
0 דקות
יוצקים על הקלחים את המים ומביאים לרתיחה. ממליחים קלות ומבשלים בביעבוע עדין למשך 30 דקות .
שלב 4
0 דקות
בינתיים מזהיבים את הבצל בחמאה במחבת גדולה. מוסיפים את גרגרי התירס למחבת ומערבבים.
שלב 5
0 דקות
אחרי חצי שעת בישול שולים את הקלחים מהסיר ונפטרים מהם. מוסיפים לסיר את תוכן המחבת ומעט פלפל שחור. מבשלים למשך 15 דקות .
שלב 6
0 דקות
מעבירים את תוכן הסיר למעבד מזון ומרסקים היטב למחית חלקה ואחידה. מחזירים לסיר, מוסיפים מעט אגוז מוסקט, מערבבים, מחממים ומגישים.
שלב 7
0 דקות
אפשר לקשט בקוביות קטנות של פלפל אדום או ירוק או בעשבי תיבול קצוצים אבל חשוב לא להעמיס על המרק יותר מדי טעמים, כדי לא להסתיר את טעמו המתוק, ואפשר להעשיר את המרק בשלב הריסוק במעבד המזון על ידי תוספת חבילת שמנת מתוקה.
שלב 8
0 דקות
אם רוצים מרק פרווה לגמרי, אפשר להחליף את החמאה בשמן תירס.
שלב 1
מתוך
8
מפשיטים את הקלחים מהעלים והחוטים. שוטפים היטב.
שלב 2
מתוך
8
מסירים את גרגרי התירס מהקלחים בסכין חדה: מייצבים קלח בתוך קערה, אוחזים בו ביד אחת ובשנייה מגלחים ממנו את הגרגרים (זו מלאכה קלה מאוד). שמים את הקלחים העירומים בסיר.
שלב 3
מתוך
8
יוצקים על הקלחים את המים ומביאים לרתיחה. ממליחים קלות ומבשלים בביעבוע עדין למשך 30 דקות .
שלב 4
מתוך
8
בינתיים מזהיבים את הבצל בחמאה במחבת גדולה. מוסיפים את גרגרי התירס למחבת ומערבבים.
שלב 5
מתוך
8
אחרי חצי שעת בישול שולים את הקלחים מהסיר ונפטרים מהם. מוסיפים לסיר את תוכן המחבת ומעט פלפל שחור. מבשלים למשך 15 דקות .
שלב 6
מתוך
8
מעבירים את תוכן הסיר למעבד מזון ומרסקים היטב למחית חלקה ואחידה. מחזירים לסיר, מוסיפים מעט אגוז מוסקט, מערבבים, מחממים ומגישים.
שלב 7
מתוך
8
אפשר לקשט בקוביות קטנות של פלפל אדום או ירוק או בעשבי תיבול קצוצים אבל חשוב לא להעמיס על המרק יותר מדי טעמים, כדי לא להסתיר את טעמו המתוק, ואפשר להעשיר את המרק בשלב הריסוק במעבד המזון על ידי תוספת חבילת שמנת מתוקה.
שלב 8
מתוך
8
אם רוצים מרק פרווה לגמרי, אפשר להחליף את החמאה בשמן תירס.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0