דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: יעל בתיה אברט
מרק עדשים עשיר וסמיך עם נטיפי בצק שמכינים ברגע ועושים כיף גדול בפה

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
עדשים שחורות מושרות
2  ליטר
מים
1 
סלק
2 
בצל חתוכים לקוביות
5  שיני
שום חתוכות לקוביות
2 
גזר פרוסים
1  גבעול
סלרי קצוץ
1  זר
כוסברה קצוצה
0.5  חבילה
בצל
1  כוס
קמח לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מטגנים בצל בסיר גדול עד תחילת הזהבה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים שום , גזר וראש סלק, מערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את העדשים, מטגנים קלות ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הסלרי והכוסברה יחד עם התבלינים.
  • שלב 5

    0 דקות
    בקערה קטנה מערבבים קמח יחד עם מעט מים, תבלינים ובצל מטוגן לקבלת עיסה.
  • שלב 6

    0 דקות
    כשהמרק רותח לטפטף מהבלילה עם כפית אל תוך המרק ליצירת נטיפי בצק.
  • שלב 7

    0 דקות
    להנמיך את הלהבה ולבשל עד לריכוך והסמכה, לקראת סוף הבישול להוסיף מעט מלח, לטעום ולתקן תיבול.
נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 1 מתוך 7

מטגנים בצל בסיר גדול עד תחילת הזהבה.

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 2 מתוך 7

מוסיפים שום , גזר וראש סלק, מערבבים.

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 3 מתוך 7

מוסיפים את העדשים, מטגנים קלות ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה.

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים את הסלרי והכוסברה יחד עם התבלינים.

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 5 מתוך 7

בקערה קטנה מערבבים קמח יחד עם מעט מים, תבלינים ובצל מטוגן לקבלת עיסה.

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 6 מתוך 7

כשהמרק רותח לטפטף מהבלילה עם כפית אל תוך המרק ליצירת נטיפי בצק.

נזיד עדשים סמיך בסגנון פרסי

שלב 7 מתוך 7

להנמיך את הלהבה ולבשל עד לריכוך והסמכה, לקראת סוף הבישול להוסיף מעט מלח, לטעום ולתקן תיבול.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • קטניות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • נזיד עדשים ירוקות

    נזיד עדשים ירוקות

    90 דקות בינוני
  • מפרודה - נזיד עדשים ופיתה עירקית

    מפרודה - נזיד עדשים ופיתה עירקית

    בינוני
  • נזיד בקר ברוטב חמוץ-מתוק

    נזיד בקר ברוטב חמוץ-מתוק

    75 דקות בינוני
  • נזיד דוחן וירקות

    נזיד דוחן וירקות

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים