דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סלט ארטישוק ירושלמי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סלט ארטישוק ירושלמי

סלט ארטישוק ירושלמי

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: נירית פסלר
כשתביאו את הסלט הזה לארוחת חג, כדאי שתדפיסו את המתכון לחלק לכל המעריצים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
ארטישוק ירושלמי כ-3-4 יחידות, פרוס לפרוסות עבות
2  גבעולים
בצל ירוק
0.33  זר
פטרוזיליה
7  עלים
חסה
1 
אבוקדו שלם, חצוי ופרוס לאורך
1 
גזר קלוף ופרוס לסרטים באמצעות קולפן ירקות
2  כפות
גבינת פרמזן מגוררת מגוררת
4  כפות
שמן זית
2  כפות
מיץ לימון
1  כף
דבש
1  שן
שום קצוצה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
3  כפות
שמן זית
1  כף
דבש
2  כפות
מיץ לימון
1  כפית
תימין טרי קצוץ
1  כפית
צ'ילי גרוס קצוץ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים את כל מרכיבי רוטב הצלייה, מניחים את הארטישוק הירושלמי בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    צולים בתנור כ-חצי שעה עד שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב עד קבלת רוטב אחיד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים את מרכיבי הסלט למעט הפרמזן בקערה.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסדרים את הארטישוקים והפרמזן על הסלט ומגישים.
סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 1 מתוך 7

מחממים תנור ל-200 מעלות.

סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 2 מתוך 7

מערבבים את כל מרכיבי רוטב הצלייה, מניחים את הארטישוק הירושלמי בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.

סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 3 מתוך 7

צולים בתנור כ-חצי שעה עד שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להם להגיע לטמפרטורת החדר.

סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 4 מתוך 7

מניחים את מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב עד קבלת רוטב אחיד.

סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 5 מתוך 7

מערבבים את מרכיבי הסלט למעט הפרמזן בקערה.

סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 6 מתוך 7

יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.

סלט ארטישוק ירושלמי

שלב 7 מתוך 7

מסדרים את הארטישוקים והפרמזן על הסלט ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • סלטים
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • מתאבנים
  • ללא דגים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סלט פתיתים ועדשים – מושלם אחרי אימון!

    סלט פתיתים ועדשים – מושלם אחרי אימון!

    30 דקות קל
  • סלט פטריות מוקפץ

    סלט פטריות מוקפץ

    15 דקות קל
  • סלט קיסר עם מקלוני כרובית של טבעול

    סלט קיסר עם מקלוני כרובית של טבעול

    30 דקות קל
  • כריך סלט עוף

    כריך סלט עוף

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים