המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את דג הסלמון בפיירקס. מערבבים את שאר החומרים ושופכים על הדג.
מקשטים בעגבניות שרי ופלפל, צולים בתנור גריל למשך 45 דקות.
מרתיחים בסיר שני ליטר מים עם מלח.
לאחר הרתיחה מוסיפים את האפונה ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות, מסננים את האורז והאפונה.
מוסיפים לאורז את השמיר ואבקת מרק העוף ומערבבים.
יוצקים רבע כוס שמן לסיר, מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית, שופכים את האורז על תפוחי האדמה מבלי להדק, יוצרים גומות בעזרת ידית של כף עץ ומבשלים על אש גבוהה עד להופעת אדים.
יוצקים את שאר השמן והזעפרן המהול. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מסדרים את האורז הירוק בצלחת אישית, וליד מניחים חתיכת דג. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0