דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

(1)
125 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מתכון מוצלח כמנת פתיחה או ביניים לעגבניות חמודות ממולאות בקינואה, עשבי תיבול וכל טוב

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
10 
עגבנייה מוצקות בינוניות
1  כוס
קינואה
4  כוסות
מים
4  כפות
שמן קנולה
1 
בצל קצוץ דק
2  שיני
שום כתושות
0.5  כוס
צנוברים קלויים
0.5  כוס
פטרוזיליה קצוצים דק
0.25  כוס
כוסברה קצוצים דק
0.25  כוס
בזיליקום קצוצים דק
1  כף
תימין קצוצים דק
1  כף
נענע קצוצים דק
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
30  גרם
צנוברים
0.5  כוס
גבינה צהובה מגוררת
1  קורט
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

125 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים במים פושרים את הקינואה ומסננים. יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים רותחים. מוסיפים לסיר את הקינואה. יוצקים לסיר כף שמן, ומביאים לרתיחה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הסיר במכסה, מחלישים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך כ-5 דק'.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסננים את המים, שוטפים את הקינואה במים קרים, מסננים ומשאירים בקערת ערבוב.
  • שלב 4

    0 דקות
    בעזרת סכין מסירים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן העגבניות עם כף פריזיאן. יש להשאיר דפנות מוצקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    להעביר את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. ולקצוץ דק. להעביר את התוכן לקערה.
  • שלב 6

    0 דקות
    במחבת עם 3 כפות שמן חם מאדים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, מחצית מכמות תוכן העגבניות הקצוצות, ועלי התימין. מבשלים כ-5 דק' מעל להבה בינונית. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים את תוכן המחבת לקערת הערבוב, בה מצויה הקינואה. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, הכוסברה, הבזיליקום, הצנוברים, כף מרק עוף, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. משפרים טעם עם מלח ופלפל שחור.
  • שלב 8

    0 דקות
    ממלאים את העגבניות, עד ל- 3/4 מנפח העגבניה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס המים הרותחים הנותרת וחצי כף המלח הנותרת, ויוצקים לתבנית חסין חום. מניחים את העגבניות בתבנית עם רוטב העגבניות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מפזרים מעל למילוי מעט גבינה צהובה מגוררת, ומכסים את העגבניות בכיפות. מכסים את התבנית והעגבניות בנייר אפיה וברדיד אלומיניום.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות למשך 30 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מסירים את נייר האפייה, וכן את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך כ-15 דקות נוספות. בתיאבון.
עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 1 מתוך 12

שוטפים במים פושרים את הקינואה ומסננים. יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים רותחים. מוסיפים לסיר את הקינואה. יוצקים לסיר כף שמן, ומביאים לרתיחה.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 2 מתוך 12

מכסים את הסיר במכסה, מחלישים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך כ-5 דק'.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 3 מתוך 12

מסננים את המים, שוטפים את הקינואה במים קרים, מסננים ומשאירים בקערת ערבוב.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 4 מתוך 12

בעזרת סכין מסירים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן העגבניות עם כף פריזיאן. יש להשאיר דפנות מוצקות.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 5 מתוך 12

להעביר את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. ולקצוץ דק. להעביר את התוכן לקערה.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 6 מתוך 12

במחבת עם 3 כפות שמן חם מאדים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, מחצית מכמות תוכן העגבניות הקצוצות, ועלי התימין. מבשלים כ-5 דק' מעל להבה בינונית. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 7 מתוך 12

מעבירים את תוכן המחבת לקערת הערבוב, בה מצויה הקינואה. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, הכוסברה, הבזיליקום, הצנוברים, כף מרק עוף, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. משפרים טעם עם מלח ופלפל שחור.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 8 מתוך 12

ממלאים את העגבניות, עד ל- 3/4 מנפח העגבניה.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 9 מתוך 12

מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס המים הרותחים הנותרת וחצי כף המלח הנותרת, ויוצקים לתבנית חסין חום. מניחים את העגבניות בתבנית עם רוטב העגבניות.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 10 מתוך 12

מפזרים מעל למילוי מעט גבינה צהובה מגוררת, ומכסים את העגבניות בכיפות. מכסים את התבנית והעגבניות בנייר אפיה וברדיד אלומיניום.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 11 מתוך 12

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות למשך 30 דקות.

עגבניות ממולאות בקינואה ועשבי תיבול

שלב 12 מתוך 12

מסירים את נייר האפייה, וכן את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך כ-15 דקות נוספות. בתיאבון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קונכיות פסטה במילוי קבב דגים, עגבניות וארטישוק

    קונכיות פסטה במילוי קבב דגים, עגבניות וארטישוק

    60 דקות קל
  • סלט פסטה עם עגבניות מיובשות ובזליקום

    סלט פסטה עם עגבניות מיובשות ובזליקום

    20 דקות קל
  • קציצות דג ברוטב עגבניות חריף

    קציצות דג ברוטב עגבניות חריף

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים