דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עדשים ביין אדום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עדשים ביין אדום

עדשים ביין אדום

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אביבית כהן
תבשיל עדשים וירקות שורש, שמבושל בציר בקר וביין אדום. מזין, בריא, משביע ומתאים במיוחד לימות החורף

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  גבעול
סלרי
1 
גזר גדול
1 
בצל גדול
2  כפות
שמן זית
2  שיני
שום כתושות
2  כפות
רסק עגבניות
280  גרם
עדשים ירוקות או עדשים חומות
250  מיליליטר
יין אדום
250  מיליליטר
ציר בקר
1  עלה
עלה דפנה קרוע לחתיכות קטנות
5  ענפי
תימין
1  קורט
מלח
3  קורט
פטרוזיליה קצוצה
1  קורט
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים סלרי, גזר ובצל לקוביות קטנטנות - מקפידים שיהיו בגודל אחיד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים על אש בינונית-נמוכה 10 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים שום ומאדים עוד 2 דק'.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים עדשים ויין ומבשלים על אש בינונית 5-3 דק', עד שהנוזל מצטמצם מעט.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים ציר בקר ו-½1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים עשבי תיבול.
  • שלב 7

    0 דקות
    מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה 50 דקות, עד שהנוזלים נספגים לחלוטין והעדשים רכות. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.
עדשים ביין אדום

שלב 1 מתוך 7

קוצצים סלרי, גזר ובצל לקוביות קטנטנות - מקפידים שיהיו בגודל אחיד.

עדשים ביין אדום

שלב 2 מתוך 7

מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים על אש בינונית-נמוכה 10 דקות.

עדשים ביין אדום

שלב 3 מתוך 7

מוסיפים שום ומאדים עוד 2 דק'.

עדשים ביין אדום

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.

עדשים ביין אדום

שלב 5 מתוך 7

מוסיפים עדשים ויין ומבשלים על אש בינונית 5-3 דק', עד שהנוזל מצטמצם מעט.

עדשים ביין אדום

שלב 6 מתוך 7

מוסיפים ציר בקר ו-½1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים עשבי תיבול.

עדשים ביין אדום

שלב 7 מתוך 7

מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה 50 דקות, עד שהנוזלים נספגים לחלוטין והעדשים רכות. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • קטניות
  • ללא דגים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • סלט פתיתים ועדשים – מושלם אחרי אימון!

    סלט פתיתים ועדשים – מושלם אחרי אימון!

    30 דקות קל
  • קציצות עדשים טבעול בקארי, דלורית וקוקוס

    קציצות עדשים טבעול בקארי, דלורית וקוקוס

    30 דקות בינוני
  • כרוב ממולא בבורגול, עדשים וקינואה

    כרוב ממולא בבורגול, עדשים וקינואה

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים