דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה עם אגסים (או תפוחים) בציפוי שמנת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה עם אגסים (או תפוחים) בציפוי שמנת

עוגת גבינה עם אגסים (או תפוחים) בציפוי שמנת

(0)
210 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: חביבה טל
עוגת גבינה רכה ונימוחה עם תחתית בצק ומעליה פירות נגיסים ומעט חמצמצים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
ביצה
100  גרם
חמאה רכה
0.5  כוס
סוכר לבן
1.5  כוסות
קמח לבן
2  כפות
קקאו
3 
אגס קלופים ופרוסים לשמיניות
0.75  כוס
סוכר לבן
2  כוסות
מים
0.25  כוס
לימון
1 
גרידת לימון
750  גרם
גבינת ריקוטה
400  גרם
שמנת חמוצה
4 
ביצה שלמות
1.5  כוסות
סוכר לבן
2  כפיות
תמצית וניל
5  כפות
קורנפלור
5  כפות
קורנפלור
400  גרם
שמנת חמוצה
0.5  כוס
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את כל המרכיבי הבצק עד קבלת בצק אחיד.
  • שלב 2

    20 דקות
    משטחים על תבנית 24 משומנת וזרויה במעט קמח תירס גם על הדפנות. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות שלא יתפח ומצננים במקרר כ-20 דקות.
  • שלב 3

    15 דקות
    מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב קלות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מצננים את הבצק לאחר האפיה.
  • שלב 5

    10 דקות
    בינתיים מכינים את המלית: מרתיחים מים, סוכר ולימון ומוסיפים את הפירות החתוכים. מבשלים למשך כ-10 דקות. הפירות צריכים להיות רכים אך לשמור על צורתם. מוציאים אותם למסננת לסינון הנוזלים ומצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    להכנת המלית: בקערת המיקסר מערבבים ריקוטה עם סוכר, וניל וקליפת לימון, מוסיפים את הביצים, את השמנת החמוצה, לבסוף מוסיפים את הקורנפלור מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים.
  • שלב 7

    0 דקות
    הרכבת העוגה: מסדרים בעיגול את הפירות על תחתית הבצק, עליהם יוצקים את תערובת המלית.
  • שלב 8

    0 דקות
    מיישרים את פני העוגה וטופחים את התבנית להוצאת אויר (אם יש).
  • שלב 9

    0 דקות
    לפני האפיחה שמים כלי עם מים חמים בתחתית התנור.
  • שלב 10

    60 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 כ-60 דקות בערך. העוגה צריכה להיות מעט רוטטת במרכזה. אחר כך היא מתייצבת.
  • שלב 11

    15 דקות
    מכבים ומשאירים את העוגה בתנור למשך כ-15 דקות.
  • שלב 12

    60 דקות
    מצננים לטמפ' החדר ומקררים 60 דקות במקרר.
  • שלב 13

    0 דקות
    להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר ומשהים מעט שהסוכר יימס. מורחים את העוגה, מישרים את הציפוי עד כמה שניתן ומחזירים אותה למקרר עד למחרת. רק למחרת מוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה.
  • שלב 14

    1 דקות
    ניתן להמיר את האגסים בתפוחים ואת השמנת החמוצה ביוגורט 3% באותן הכמויות והאופן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שוקולד עשירה לילדים

    עוגת שוקולד עשירה לילדים

    60 דקות קל
  • עוגת קרמבו ממכרת

    עוגת קרמבו ממכרת

    60 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד מושלמת

    עוגת שוקולד מושלמת

    40 דקות קל
  • עוגת שוקולד בציפוי שוקולד חלומי

    עוגת שוקולד בציפוי שוקולד חלומי

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים