טורפים את החלמונים והסוכר, עד לקבלת עיסה סמיכה ביותר דמוית קציפה (מוס). הסימן שהעיסה מוכנה, כאשר מרימים את המטרף, שובל רחב של קציפה נופל חזרה באטיות לקערה.
שלב 2
0 דקות
מנפים את הקקאו מעל התערובת ומערבבים בעדינות בעזרת כף מתכת, בתנועות קיפול.
שלב 3
0 דקות
מקציפים את החלבונים בקערה יבשה ונקייה לחלוטין משומן, עד שנוצרות תלוליות קטנות ומוצקות. בזהירות, מקפלים פנימה את תערובת החלמונים, בשלושה מחזורים.
שלב 4
20 דקות
מרפדים 3 תבניות זהות בגודלן בנייר אפייה. מחלקים את העיסה באופן שווה בין שלוש התבניות המוכנות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד ששולי העוגה נפרדות מן התבנית ולא נותרת טביעת אצבע לאחר שלוחצים במרכז העוגה.
שלב 5
0 דקות
מניחים לעוגות להצטנן בתבניות לפני שמוציאים אותן ומניחים אותן על גבי רשת. מקלפים מהן את הנייר.
שלב 6
0 דקות
מסננים את הדובדבנים ושומרים את הנוזלים. יש צורך ב-7 כפות נוזלים (אם משתמשים בדובדבנים שהיו שרויים בסירופ סוכר, יש למהול ב-4 כפות מסירופ זה וב-3 כפות ליקר דובדבנים). מניחים את הדובדבנים המסוננים היטב על גבי מגבת נייר. שומרים 12 דובדבנים לקישוט.
שלב 7
0 דקות
מניחים אחת מן העוגות על גבי צלחת הגשה ומזליפים עליה 2 כפות מליקר הדובדבנים המהול. היא תשמש כבסיס העוגה.
שלב 8
0 דקות
מקציפים את השמנת עד להיווצרות תלוליות רכות. מפזרים מעליה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמסמיכה מעט יותר. מניחים מחצית מכמות הקצפת בצד, לציפוי העוגה.
שלב 9
0 דקות
מורחים מן הכמות של הקצפת שנותרה, מחצית על עוגת הספוג המשמשת כבסיס. לוחצים מחצית מכמות הדובדבנים לתוך שכבת הקצפת. מזליפים ליקר דובדבנים על העוגה השנייה כמו על העוגה הראשונה) ואחר-כך מניחים אותה בעדינות על עוגת הבסיס. מורחים את יתרת הקצפת ומוסיפים דובדבנים כמו בשלב הקודם. מניחים את העוגה השלישית למעלה.
שלב 10
0 דקות
מזליפים בכמות הליקר המהול שנותרה. מצפים את פני העוגה ושוליה במחצית השנייה של הקצפת ששמרנו בצד. אפשר למרוח עם מרית או להיעזר בשקית זילוף. מעטרים את העוגה בדובדבנים שנשמרו לקישוט ובשוקולד המגורר. מצננים, עד שהעוגה תהיה מוכנה להגשה. רצוי לאכול את העוגה בתוך 48 שעות.
שלב 1
מתוך
10
טורפים את החלמונים והסוכר, עד לקבלת עיסה סמיכה ביותר דמוית קציפה (מוס). הסימן שהעיסה מוכנה, כאשר מרימים את המטרף, שובל רחב של קציפה נופל חזרה באטיות לקערה.
שלב 2
מתוך
10
מנפים את הקקאו מעל התערובת ומערבבים בעדינות בעזרת כף מתכת, בתנועות קיפול.
שלב 3
מתוך
10
מקציפים את החלבונים בקערה יבשה ונקייה לחלוטין משומן, עד שנוצרות תלוליות קטנות ומוצקות. בזהירות, מקפלים פנימה את תערובת החלמונים, בשלושה מחזורים.
שלב 4
מתוך
10
מרפדים 3 תבניות זהות בגודלן בנייר אפייה. מחלקים את העיסה באופן שווה בין שלוש התבניות המוכנות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד ששולי העוגה נפרדות מן התבנית ולא נותרת טביעת אצבע לאחר שלוחצים במרכז העוגה.
שלב 5
מתוך
10
מניחים לעוגות להצטנן בתבניות לפני שמוציאים אותן ומניחים אותן על גבי רשת. מקלפים מהן את הנייר.
שלב 6
מתוך
10
מסננים את הדובדבנים ושומרים את הנוזלים. יש צורך ב-7 כפות נוזלים (אם משתמשים בדובדבנים שהיו שרויים בסירופ סוכר, יש למהול ב-4 כפות מסירופ זה וב-3 כפות ליקר דובדבנים). מניחים את הדובדבנים המסוננים היטב על גבי מגבת נייר. שומרים 12 דובדבנים לקישוט.
שלב 7
מתוך
10
מניחים אחת מן העוגות על גבי צלחת הגשה ומזליפים עליה 2 כפות מליקר הדובדבנים המהול. היא תשמש כבסיס העוגה.
שלב 8
מתוך
10
מקציפים את השמנת עד להיווצרות תלוליות רכות. מפזרים מעליה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמסמיכה מעט יותר. מניחים מחצית מכמות הקצפת בצד, לציפוי העוגה.
שלב 9
מתוך
10
מורחים מן הכמות של הקצפת שנותרה, מחצית על עוגת הספוג המשמשת כבסיס. לוחצים מחצית מכמות הדובדבנים לתוך שכבת הקצפת. מזליפים ליקר דובדבנים על העוגה השנייה כמו על העוגה הראשונה) ואחר-כך מניחים אותה בעדינות על עוגת הבסיס. מורחים את יתרת הקצפת ומוסיפים דובדבנים כמו בשלב הקודם. מניחים את העוגה השלישית למעלה.
שלב 10
מתוך
10
מזליפים בכמות הליקר המהול שנותרה. מצפים את פני העוגה ושוליה במחצית השנייה של הקצפת ששמרנו בצד. אפשר למרוח עם מרית או להיעזר בשקית זילוף. מעטרים את העוגה בדובדבנים שנשמרו לקישוט ובשוקולד המגורר. מצננים, עד שהעוגה תהיה מוכנה להגשה. רצוי לאכול את העוגה בתוך 48 שעות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0