-
שלב 1
0 דקות
הכנת הבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
-
שלב 2
0 דקות
מניחים את השוקולד המריר בקערה. מרתיחים קלות את השמנת ויוצקים על השוקולד, תוך כדי ערבוב, עד להמסה (אם הוא לא נמס, מעבירים את הקערה למספר שניות במיקרוגל).
-
שלב 3
0 דקות
מאחדים את קרם השוקולד עם קצף הביצים בתנועות קיפול.
-
שלב 4
0 דקות
מנפים פנימה את אבקת הקקאו, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
-
שלב 5
0 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-12 דקות (העוגה צריכה להשאר עסיסית ולא יבשה - היא תתקשה בשלב הצינון). מעבירים את העוגה למקפיא לחצי שעה לפחות.
-
שלב 6
0 דקות
ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 7
0 דקות
ממיסים נס קפה במים הרותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
-
שלב 8
0 דקות
מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב ומצננים לטמפרטורה של כ-35 מעלות.
-
שלב 9
0 דקות
מקציפים את החלבונים, מוסיפים תוך כדי הקצפה את כפית הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
-
שלב 10
0 דקות
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד בתנועת קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 11
0 דקות
מחממים את המחית בסיר קטן, או במיקרוגל ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
-
שלב 12
0 דקות
מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, אבל מפסיקים כאשר הקצפת עדיין נוזלית.
-
שלב 13
0 דקות
מוסיפים את מחית הדובדבנים לתוך השמנת, ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
-
שלב 14
0 דקות
יוצקים את התערובת לתוך התבנית שבתוכה הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית למקפיא לשעתיים נוספות.
-
שלב 15
0 דקות
מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין חדה מקטינים את קוטר העוגה.
-
שלב 16
0 דקות
מרתיחים את הסוכר והשמנת המתוקה (50 מ"ל) ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כשתי דקות ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק.
-
שלב 17
0 דקות
ממיסים את הג'לטין עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים לתערובת.
-
שלב 18
0 דקות
מקציפים את השמנת המתוקה (250 מ"ל) הקצפה רכה, מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל, עד לקבלת קצפת יציבה.
-
שלב 19
0 דקות
מקפלים לתוך הקצפת את תערובת השוקולד הלבן, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 20
0 דקות
מצננים את הבסיס ומורחים מעל: שכבה ראשונה מוס שוקולד מריר, שכבה שנייה מוס דובדבנים, שכבה שלישית מוס שוקולד לבן. מכסים ומכניסים ל-5 שעות למקפיא.
-
שלב 21
0 דקות
כשעה לפני ההגשה מוציאים מההקפאה. מקשטים עם עדשים משוקולד מריר, פרוסות קיווי ודובדבנים. מניחים במקרר.
בתיאבון!
הערות 0