דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

(0)
240 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מעדן שוקולד העשוי משוקולד כהה ואגוזי לוז קלויים.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
אגוזי לוז
100  גרם
עוגיות חמאה פריכות
100  גרם
שוקולד מריר קצוץ דק
1 
ביצה בטמפרטורת החדר
1 
חלמון בטמפרטורת החדר
3  כפות
סוכר לבן
75  גרם
חמאה
2  כפות
קקאו לבזיקה
0  לפי הטעם
שמנת להקצפה להגשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בתנור שחומם ל-200 מעלות, קולים את האגוזים בתבנית אפייה במשך חמש דקות, או עד שהאגוזים הזהיבו קלות (יש להקפיד שלא ישחימו יתר על המידה שכן הם הופכים למרים). אם האגוזים עדיין עם קליפה, מניחים אותם בתוך מגבת מטבח ומשפשפים היטב, כדי לסלק את הקליפות. מניחים לאגוזים הקלופים להצטנן וקוצצים אותם גס.
  • שלב 2

    0 דקות
    מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים, בדומה לפירורי לחם. לחלופין, ניתן לשים את העוגיות בתוך שקית פלסטיק ולדפוק עליה במערוך.
  • שלב 3

    0 דקות
    ממיסים את השוקולד בתוך קערה חסינת חום, המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים).
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים, מקציפים היטב את הביצה, החלמון הנוסף וסוכר, במקצף ידני או חשמלי, עד לקבלת קציפה בהירה, סמיכה ותפוחה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים את החמאה בקדרה קטנה בעלת בסיס עבה, רק עד שהיא מתחילה לבעבע. שופכים את החמאה החמה על התערובת בזרם איטי וקבוע, תוך כדי הקצפה במהירות המרבית ולאחר מכן מקציפים פנימה את השוקולד המומס.
  • שלב 6

    0 דקות
    בעזרת כף מתכת גדולה, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת העוגיות המרוסקות. כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבירים אותה לתבנית המוכנה, ומשטחים אותה באופן חלק ואחיד על פני כל התבנית.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים 3 שעות לפחות או לילה שלם, עד שהעוגה מוצקה.
  • שלב 8

    0 דקות
    להגשה: מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה. בוזקים למעלה קקאו ומגישים את העוגה הקרה בתוספת קצפת או גלידה.
עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 1 מתוך 8

בתנור שחומם ל-200 מעלות, קולים את האגוזים בתבנית אפייה במשך חמש דקות, או עד שהאגוזים הזהיבו קלות (יש להקפיד שלא ישחימו יתר על המידה שכן הם הופכים למרים). אם האגוזים עדיין עם קליפה, מניחים אותם בתוך מגבת מטבח ומשפשפים היטב, כדי לסלק את הקליפות. מניחים לאגוזים הקלופים להצטנן וקוצצים אותם גס.

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 2 מתוך 8

מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים, בדומה לפירורי לחם. לחלופין, ניתן לשים את העוגיות בתוך שקית פלסטיק ולדפוק עליה במערוך.

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 3 מתוך 8

ממיסים את השוקולד בתוך קערה חסינת חום, המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים).

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 4 מתוך 8

בינתיים, מקציפים היטב את הביצה, החלמון הנוסף וסוכר, במקצף ידני או חשמלי, עד לקבלת קציפה בהירה, סמיכה ותפוחה.

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 5 מתוך 8

מחממים את החמאה בקדרה קטנה בעלת בסיס עבה, רק עד שהיא מתחילה לבעבע. שופכים את החמאה החמה על התערובת בזרם איטי וקבוע, תוך כדי הקצפה במהירות המרבית ולאחר מכן מקציפים פנימה את השוקולד המומס.

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 6 מתוך 8

בעזרת כף מתכת גדולה, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת העוגיות המרוסקות. כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבירים אותה לתבנית המוכנה, ומשטחים אותה באופן חלק ואחיד על פני כל התבנית.

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 7 מתוך 8

מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים 3 שעות לפחות או לילה שלם, עד שהעוגה מוצקה.

עוגת שוקולד ואגוזים איטלקית

שלב 8 מתוך 8

להגשה: מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה. בוזקים למעלה קקאו ומגישים את העוגה הקרה בתוספת קצפת או גלידה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • יום הולדת
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים