מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
שלב 2
10 דקות
בקערת מערבל, מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר במהירות בינונית גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת נפוחה ובהירה והיא משלשת את נפחה.
שלב 3
0 דקות
ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים.
שלב 4
5 דקות
בסיר בינוני, כבד ורחב, מחממים את שאר הסוכר עם המים מעל לאש נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס. מבשלים מבלי לערבב מעל לאש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר הופך לסירופ קל (לבדיקה: יוצקים מעט סירופ לצלוחית, ולאחר רגע בודקים אם הנוזל התעבה מעט) .
שלב 5
0 דקות
מסירים מהאש, יוצקים את תערובת השוקולד המומס לסירופ החם ומערבבים לתערובת חלקה. ומצננים בצד לטמפרטורה חמימה.
שלב 6
0 דקות
מקציפים שוב מעט את הביצים ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה כ-30 שניות, רק עד שהתערובת אחידה.
שלב 7
10 דקות
יוצקים לתבנית (בקוטר 22 ס"מ) ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור. יוצקים מים חמים בזהירות מהצד לתבנית הגדולה, כמעט עד לסוף גובה תבנית העוגה.
שלב 8
30 דקות
אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה יציבה כשנוגעים בה בעדינות. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים בתבנית על רשת עד לצינון מלא.
שלב 9
0 דקות
מעבירים סכין מסביב לשחרור ומניחים במקרר כמעט לכל הלילה.
שלב 10
30 דקות
למחרת, מחממים מעט את תחתית התבנית מעל ללהבה. הופכים, מסירים את הנייר, מחזירים למקרר לייצוב ל-30 דקות והופכים שוב לצלחת הגשה. [קירור
שלב 1
מתוך
10
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
שלב 2
מתוך
10
בקערת מערבל, מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר במהירות בינונית גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת נפוחה ובהירה והיא משלשת את נפחה.
שלב 3
מתוך
10
ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים.
שלב 4
מתוך
10
בסיר בינוני, כבד ורחב, מחממים את שאר הסוכר עם המים מעל לאש נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס. מבשלים מבלי לערבב מעל לאש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר הופך לסירופ קל (לבדיקה: יוצקים מעט סירופ לצלוחית, ולאחר רגע בודקים אם הנוזל התעבה מעט) .
שלב 5
מתוך
10
מסירים מהאש, יוצקים את תערובת השוקולד המומס לסירופ החם ומערבבים לתערובת חלקה. ומצננים בצד לטמפרטורה חמימה.
שלב 6
מתוך
10
מקציפים שוב מעט את הביצים ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה כ-30 שניות, רק עד שהתערובת אחידה.
שלב 7
מתוך
10
יוצקים לתבנית (בקוטר 22 ס"מ) ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור. יוצקים מים חמים בזהירות מהצד לתבנית הגדולה, כמעט עד לסוף גובה תבנית העוגה.
שלב 8
מתוך
10
אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה יציבה כשנוגעים בה בעדינות. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים בתבנית על רשת עד לצינון מלא.
שלב 9
מתוך
10
מעבירים סכין מסביב לשחרור ומניחים במקרר כמעט לכל הלילה.
שלב 10
מתוך
10
למחרת, מחממים מעט את תחתית התבנית מעל ללהבה. הופכים, מסירים את הנייר, מחזירים למקרר לייצוב ל-30 דקות והופכים שוב לצלחת הגשה. [קירור
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0