המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
בקערת מערבל, מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר במהירות בינונית גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת נפוחה ובהירה והיא משלשת את נפחה.
ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים.
בסיר בינוני, כבד ורחב, מחממים את שאר הסוכר עם המים מעל לאש נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס. מבשלים מבלי לערבב מעל לאש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר הופך לסירופ קל (לבדיקה: יוצקים מעט סירופ לצלוחית, ולאחר רגע בודקים אם הנוזל התעבה מעט) .
מסירים מהאש, יוצקים את תערובת השוקולד המומס לסירופ החם ומערבבים לתערובת חלקה. ומצננים בצד לטמפרטורה חמימה.
מקציפים שוב מעט את הביצים ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה כ-30 שניות, רק עד שהתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית (בקוטר 22 ס"מ) ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור. יוצקים מים חמים בזהירות מהצד לתבנית הגדולה, כמעט עד לסוף גובה תבנית העוגה.
אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה יציבה כשנוגעים בה בעדינות. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים בתבנית על רשת עד לצינון מלא.
מעבירים סכין מסביב לשחרור ומניחים במקרר כמעט לכל הלילה.
למחרת, מחממים מעט את תחתית התבנית מעל ללהבה. הופכים, מסירים את הנייר, מחזירים למקרר לייצוב ל-30 דקות והופכים שוב לצלחת הגשה. [קירור
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0