דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שושנים- פרווה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שושנים- פרווה

עוגת שושנים- פרווה

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אדווה ידגר
עוגיות שמרים משמחות, במילוי קקאו וסוכר. תענוג עם הקפה וכקינוח לארוחה

רכיבים

מנות 18

המתכון הזה נוצר עבור 18 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
50  גרם
שמרים יבשים טריים
0.5  כוס
מים פושרים, להמסת השמרים
100  גרם
מרגרינה רכה
0.75  כוס
סוכר לבן
2 
ביצה
1 
לימון קליפה מגוררת ומיץ
0.25  כפית
מלח
1.25  כוסות
מיץ תפוזים
0.25  כוס
שמן קנולה
2  כוסות
סוכר לבן
1  כוס
קקאו
2  כוסות
סוכר לבן
2  כוסות
מים
2  כפות
תמצית וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערת המערבל (מיקסר) עם קרס הלישה את הקמח. ממיסים את השמרים במים הפושרים ומוסיפים לקערת המערבל.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערה נפרדת מערבבים היטב במזלג את המרגרינה עם הסוכר, הביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון והמלח לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים לקערת המערבל.
  • שלב 3

    6 דקות
    מוסיפים את המים ומפעילים את המערבל במהירות נמוכה 5-6 דקות לקבלת בצק רך ונעים.
  • שלב 4

    6 דקות
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, רצוי מעץ, ולשים 5-6 דקות בידיים.
  • שלב 5

    90 דקות
    שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת, ומשהים 60-90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 6

    0 דקות
    לשים מעט את הבצק, ומחלקים אותו ל-6 כדורים (כ-300 גרם כל כדור). מרדדים כל כדור לעלה בעובי חצי עד ס"מ אחד.
  • שלב 7

    0 דקות
    להכנת המילוי: מורחים כל עלה בשמן. מערבבים את הסוכר והקקאו ומפזרים שכבה אחידה מהתערובת על כל העלה.
  • שלב 8

    0 דקות
    להכנת העוגיות: מגלגלים כל עלה לגלילה רפויה ולא מהודקת. חותכים בסכין פרוסות בעובי 3 ס"מ.
  • שלב 9

    40 דקות
    מניחים את העוגיות בתבנית עם רווחים ביניהן, שיאפשרו לעוגיות תפיחה נוספת. מכסים, משהים את העוגיות כ-40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  • שלב 10

    15 דקות
    מחממים תנור מראש לחום גבוה (200 מעלות). אופים את העוגיות 10-15 דקות עד שהן משחימות מלמעלה.
  • שלב 11

    5 דקות
    להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 4-5 דקות לקבלת סירופ סוכר.
  • שלב 12

    0 דקות
    מייד עם הוצאת העוגיות מהתנור, מברישים אותן בסירופ הסוכר.
עוגת שושנים- פרווה

שלב 1 מתוך 12

שמים בקערת המערבל (מיקסר) עם קרס הלישה את הקמח. ממיסים את השמרים במים הפושרים ומוסיפים לקערת המערבל.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 2 מתוך 12

בקערה נפרדת מערבבים היטב במזלג את המרגרינה עם הסוכר, הביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון והמלח לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים לקערת המערבל.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים את המים ומפעילים את המערבל במהירות נמוכה 5-6 דקות לקבלת בצק רך ונעים.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 4 מתוך 12

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, רצוי מעץ, ולשים 5-6 דקות בידיים.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 5 מתוך 12

שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת, ומשהים 60-90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 6 מתוך 12

לשים מעט את הבצק, ומחלקים אותו ל-6 כדורים (כ-300 גרם כל כדור). מרדדים כל כדור לעלה בעובי חצי עד ס"מ אחד.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 7 מתוך 12

להכנת המילוי: מורחים כל עלה בשמן. מערבבים את הסוכר והקקאו ומפזרים שכבה אחידה מהתערובת על כל העלה.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 8 מתוך 12

להכנת העוגיות: מגלגלים כל עלה לגלילה רפויה ולא מהודקת. חותכים בסכין פרוסות בעובי 3 ס"מ.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 9 מתוך 12

מניחים את העוגיות בתבנית עם רווחים ביניהן, שיאפשרו לעוגיות תפיחה נוספת. מכסים, משהים את העוגיות כ-40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 10 מתוך 12

מחממים תנור מראש לחום גבוה (200 מעלות). אופים את העוגיות 10-15 דקות עד שהן משחימות מלמעלה.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 11 מתוך 12

להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 4-5 דקות לקבלת סירופ סוכר.

עוגת שושנים- פרווה

שלב 12 מתוך 12

מייד עם הוצאת העוגיות מהתנור, מברישים אותן בסירופ הסוכר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • עוגיות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים