לילה לפני שמכינים את העוגה, משרים את השזיפים ביין בתוך קערה קטנה. מכסים, ומניחים במקרר ללילה.
שלב 2
0 דקות
למחרת, מקציפים במשך שלוש דקות את הביצים והסוכר (אפשר בהחלט לעשות זאת במעבד מזון עם להב פלדה). מוסיפים את היין שלא נספג בשזיפים, ומקציפים עוד דקה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את הקוואקר, השמן והמים ומקציפים חצי דקה. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה, ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
שלב 4
0 דקות
חוצים את השזיפים, ושוברים את השוקולד לחתיכות קטנות (אם משתמשים בשוקולד פרה, שוברים לחצאי קוביות). שמים את קוביות השוקולד בשקית יחד עם כף קמח. מנערים היטב כדי שהשוקולד יצופה בקמח (הציפוי הזה ימנע מפצפוצי השוקולד לשקוע לקרקעית הבצק). מערבבים את השזיפים החצויים והשוקולד לתוך הבצק (בלי להפעיל את מעבד המזון כדי לא לרסק אותם).
שלב 5
0 דקות
משמנים ומקמחים תבנית אפייה עגולה או מרובעת. יוצקים פנימה את הבצק, ואופים 60 דקות בחום בינוני.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
5
לילה לפני שמכינים את העוגה, משרים את השזיפים ביין בתוך קערה קטנה. מכסים, ומניחים במקרר ללילה.
שלב 2
מתוך
5
למחרת, מקציפים במשך שלוש דקות את הביצים והסוכר (אפשר בהחלט לעשות זאת במעבד מזון עם להב פלדה). מוסיפים את היין שלא נספג בשזיפים, ומקציפים עוד דקה.
שלב 3
מתוך
5
מוסיפים את הקוואקר, השמן והמים ומקציפים חצי דקה. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה, ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
שלב 4
מתוך
5
חוצים את השזיפים, ושוברים את השוקולד לחתיכות קטנות (אם משתמשים בשוקולד פרה, שוברים לחצאי קוביות). שמים את קוביות השוקולד בשקית יחד עם כף קמח. מנערים היטב כדי שהשוקולד יצופה בקמח (הציפוי הזה ימנע מפצפוצי השוקולד לשקוע לקרקעית הבצק). מערבבים את השזיפים החצויים והשוקולד לתוך הבצק (בלי להפעיל את מעבד המזון כדי לא לרסק אותם).
שלב 5
מתוך
5
משמנים ומקמחים תבנית אפייה עגולה או מרובעת. יוצקים פנימה את הבצק, ואופים 60 דקות בחום בינוני.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0