דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שמרים בטעם שוקולד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שמרים בטעם שוקולד

עוגת שמרים בטעם שוקולד

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
שילוב של שני דברים שתמיד הולכים טוב ביחד: עוגת שמרים ושוקולד. ניתן גם לגוון ולהכין עם מליות שונות. כל מה שעולה על דעתכם

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
קמח לבן מנופה. לבצק
1  קורט
מלח
0.75  כוס
סוכר לבן
30  גרם
שמרים
0.33  כוס
חלב פושר
2 
ביצה
1 
חלמון
100  גרם
חמאה מותכת
3  כפות
שמן קנולה
75  גרם
חמאה למלית
4  כפות
קקאו
100  גרם
אבקת סוכר
1 
חלמון לציפוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים את הקמח בקערה ומערבבים בו את המלח והסוכר (למעט 1 כפית).
  • שלב 2

    0 דקות
    ממיסים את השמרים הטריים בחלב, מוסיפים כפית מהסוכר ומניחים לתסוס כ-10 דקות.
  • שלב 3

    1 דקות
    ניתן להשתמש בשקית אחת של שמרים לחים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון, מוסיפים ישירות לקמח, לפי הוראות היצרן.
  • שלב 4

    0 דקות
    צרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו, הביצים והחלמון.
  • שלב 5

    0 דקות
    מתחילים ללוש בצק ומוסיפים בהדרגה את החמאה המותכת.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן וממשיכים ללוש כ-5 דק' עד שהבצק גמיש וחלק (אפשר ללוש גם במערבל עם קרס לישה).
  • שלב 7

    0 דקות
    אם הבצק נדבק לידיים מוסיפים מעט שמן (ולא קמח!) וממשיכים ללוש.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל אחד לעלה גדול מורחים כל עלה בחצי מכמות החמאה,
  • שלב 10

    0 דקות
    זורים חצי מכמות הקקאו ואבקת הסוכר וכורכים לגלילה.
  • שלב 11

    0 דקות
    משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומניחים בהן את הגלילות. מכסים ומניחים לתפוח כ-60 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).13.מוהלים את החלמון במעט מים ומורחים מעל הגלילות.
  • שלב 13

    0 דקות
    אופים כ-40 דקות או עד שמשחים.
  • שלב 14

    0 דקות
    ניתן לגוון ולהכין בבקה - מכינים על פני ההוראות. קולעים את שתי הגלילות זו בזו ומניחים אותן בתבנית קוגלהוף גדולה. אופים כנ"ל.
  • שלב 15

    0 דקות
    ניתן גם לגוון במספר מליות, כגון ריבה ואגוזים, עם כפית קינמון וקורט ציפורן, או חמאה עם צימוקים וקינמון טחון ועוד...
עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 1 מתוך 15

מניחים את הקמח בקערה ומערבבים בו את המלח והסוכר (למעט 1 כפית).

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 2 מתוך 15

ממיסים את השמרים הטריים בחלב, מוסיפים כפית מהסוכר ומניחים לתסוס כ-10 דקות.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 3 מתוך 15

ניתן להשתמש בשקית אחת של שמרים לחים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון, מוסיפים ישירות לקמח, לפי הוראות היצרן.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 4 מתוך 15

צרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו, הביצים והחלמון.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 5 מתוך 15

מתחילים ללוש בצק ומוסיפים בהדרגה את החמאה המותכת.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 6 מתוך 15

מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן וממשיכים ללוש כ-5 דק' עד שהבצק גמיש וחלק (אפשר ללוש גם במערבל עם קרס לישה).

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 7 מתוך 15

אם הבצק נדבק לידיים מוסיפים מעט שמן (ולא קמח!) וממשיכים ללוש.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 8 מתוך 15

מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 9 מתוך 15

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל אחד לעלה גדול מורחים כל עלה בחצי מכמות החמאה,

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 10 מתוך 15

זורים חצי מכמות הקקאו ואבקת הסוכר וכורכים לגלילה.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 11 מתוך 15

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומניחים בהן את הגלילות. מכסים ומניחים לתפוח כ-60 דקות.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 12 מתוך 15

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).13.מוהלים את החלמון במעט מים ומורחים מעל הגלילות.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 13 מתוך 15

אופים כ-40 דקות או עד שמשחים.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 14 מתוך 15

ניתן לגוון ולהכין בבקה - מכינים על פני ההוראות. קולעים את שתי הגלילות זו בזו ומניחים אותן בתבנית קוגלהוף גדולה. אופים כנ"ל.

עוגת שמרים בטעם שוקולד

שלב 15 מתוך 15

ניתן גם לגוון במספר מליות, כגון ריבה ואגוזים, עם כפית קינמון וקורט ציפורן, או חמאה עם צימוקים וקינמון טחון ועוד...

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • יום הולדת
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים