המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-170 מעלות וסוגרים.
בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם כף סוכר ו-50 מ"ל מים ומניחים בצד לתסיסה של כ-10 דקות.
לאחר שהשמרים תססו, מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, הביצה, שאר הסוכר, השמרים ו-200 מ"ל המים שנשארו, ולשים כ-2 דקות על מהירות בינונית.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות .
הבצק צריך לצאת לכם מעט דביק, אבל יש לבצע בדיקה לבצק, מותחים אותו מעט ורואים אם הוא נקרע, במידה וכן ממשיכים ללוש עוד שתיים-שלוש דקות, במידה והוא נמתח מסיימים את הלישה.
משאירים את הבצק בתוך קערת המיקסר, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים לתפיחה של כ-30-40 דקות בתנור (הבצק לא יתפח לממדי ענק אבל הוא יקבל קצת גובה).
מורחים את התבנית בחמאה.
לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מקומח קלות, מוציאים את שאריות האוויר ומתחילים לרדד את הבצק למלבן גדול כאשר עובי הבצק הוא עד כ-1 ס"מ.
מורחים את הבצק בשוקולד המומס ומפזרים מעל את חתיכות האוראו. סוגרים את הבצק על ידי גלגול, עד לקבלת גליל ארוך.
חותכים את הגליל ל-15 חתיכות ומסדרים בתבנית. מתפיחים עוד כ-20 דקות.
מורחים את העוגה בביצה הטרופה.
מעבירים לתנור לאפייה של כ-20-25 דקות, עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0