המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 200 מעלות – חום עליון ותחתון.
מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל. מערבבים בקערה את הכרעיים, תפו״א, בצלים ובטטות יחד עם הרטבים עד שהם ממש עטופים ברוטב.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את כלל הירקות המתובלים שלנו ומעליהם מוסיפים את האורז (האורז לא חובה אבל משדרג לארוחה שלמה בתבנית).
מעל הכל שמים את הכרעיים ומוזגים מעליהן את שאר הרוטב שנשאר בקערה. מפזרים עלי תימין לארומה וסוגרים היטב עם נייר אפייה.
סוגרים מעל עם 2 ניירות אלומיניום ומהדקים היטב כדי שהחום לא יברח.
מכניסים לתנור לשעה וחצי (תלוי בגודל העוף, הכרעיים, יכול להיות שיצטרך 10 דקות נוספות).
לאחר שעה וחצי מרימים את חום התנור ל-250 מעלות טורבו, מסירים את נייר האפייה וניירות האלומיניום ונותנים לעוף להיצלות ולקבל צבע יפיפה, התהליך ייקח 5-10 דקות. ניתן לשדרג בשומשום/בצל ירוק בהגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0