שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוף ממולא פתיתים ובשר טחון

עוף ממולא פתיתים ובשר טחון

תאריך פרסום: 13/2/2016
דרוג הגולשים:
אופירה פחימה
עוף שחום, צלוי באיטיות, ממלא ומנחם. מנה קלאסית, חגיגית או ביתית - תלוי בתוספות שתבחרו!
זמן הכנה:

130 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

5-6

מצרכים

עוף שלם שטוף ונקי
1 כוס פתיתים קוסקוס של אסם
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 עגבנייה קצוצה לקוביות דק
150 גרם בשר טחון טרי בערך 3/4 כוס
2 שיני שום כתושות

למלית:
1 כפית מלח
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
5 כפות שמן קנולה

לתיבול העוף:
1 כפית מרק עוף
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
1/3 כוס שמן קנולה
6 כפות דבש
1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערה פתיתים, בשר טחון, עגבנייה, פטרוזיליה, שום כתוש, תבלינים ושמן. מערבבים היטב.
2. ממלאים את העוף ודוחסים לתוכו את המלית עד שהוא מלא ודחוס לחלוטיןץ
3. בקערית נפרדת מערבבים את תבליני הציפוי, ללא הדבש, ומורחים את העוף היטב מבחוץ. מזלפים דבש ומוסיפים מים.
4. מכניסים לתנור חם לשעתיים, בחום של 160 מעלות. בסוף האפייה מעלים את החום ל-180 מעלות, כדי שהעוף ישחים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אופירה פחימה

עוד מתכונים של אופירה פחימה