דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עיני המן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עיני המן

עיני המן

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לחם זיתים בצורה מיוחדת לפורים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח לבן
1  כף
כורכום
1  כף
מלח
0.5  כוס
סוכר לבן
0.5  חבילה
שמרים יבשים
1.5  כוסות
מים פושרים
100  גרם
חמאה מותכת
1 
ביצה
4 
ביצים קשות
1  פחית
זיתים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את הקמח, התבלינים הסוכר והשמרית בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד ולא מימי. בהתחלה זה ייראה כאילו אין מספיק מים אבל אחר כך הבצק יתגבש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את החמאה והביצה ולשים היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים למשטח מקומח ולשים חמש דקות. מדי פעם מוסיפים קצת קמח כדי שלא יידבק. בסוף תהליך הלישה צריך להתקבל בצק צהוב, גמיש ולא דביק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מגלגלים את הבצק לכדור. יוצקים מעט שמן לקערה בה לשנו את הבצק בתחילה (אין צורך לשטוף) ומגלגלים בשמן את הבצק. מכסים בניילון ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    חובטים בבצק ולשים מעט להוצאת האוויר ממנו. מגלגלים שוב בשמן, מכסים בניילון ומניחים במקרר להתפחה שנייה. אפשר להשאיר במקרר עד עשרים וארבע שעות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני כדורים. מרפדים תבנית שטוחה וגדולה בנייר אפייה. לוקחים כדור בצק ומותחים מען כך שיגיע לגודל של כיכר לחם קטנה. יוצרים גוש קטן וכמעט נפרד בכל קצה ומסובבים אותו כך שהכיכר תיראה כמו עטיפה של סוכרייה.
  • שלב 7

    0 דקות
    בתוך כל גוש טומנים זית (וזוכרים להגיד לילדים שיש שם זיתים עם חרצנים!). אלה האוזניים של המן. עכשיו מכינים את העיניים.
  • שלב 8

    0 דקות
    טובלים את הביצים הקשות במעט שמן ונועצים אותן בבצק כשחלקן המחודד כלפי מטה. מחכים עשרים שניות ואז משקעים את הביצים שוב בבצק (הבצק ידחה אותן מעט ולכן חשוב ללחוץ פעם נוספת). הסיבה שהחלק המחודד צריך לפנות כלפי מטה היא שכך יהיה לילדים יותר קל לעקור את הביצים מהלחם האפוי. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק הנותר.
  • שלב 9

    0 דקות
    מורחים בחלמון טרוף ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות כ-45 דקות. מגישים לשולחן בלוויית סלטים מטבוחה, אבוקדו, גזר, טחינה, חצילים וכל מה שאוהבים. נותנים לילדים לעקור את הביצים הקשות מתוך הלחם וזוכרים שמרדכי היהודי היה אחלה גבר.
עיני המן

שלב 1 מתוך 9

שמים את הקמח, התבלינים הסוכר והשמרית בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד ולא מימי. בהתחלה זה ייראה כאילו אין מספיק מים אבל אחר כך הבצק יתגבש.

עיני המן

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים את החמאה והביצה ולשים היטב.

עיני המן

שלב 3 מתוך 9

מוציאים למשטח מקומח ולשים חמש דקות. מדי פעם מוסיפים קצת קמח כדי שלא יידבק. בסוף תהליך הלישה צריך להתקבל בצק צהוב, גמיש ולא דביק.

עיני המן

שלב 4 מתוך 9

מגלגלים את הבצק לכדור. יוצקים מעט שמן לקערה בה לשנו את הבצק בתחילה (אין צורך לשטוף) ומגלגלים בשמן את הבצק. מכסים בניילון ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.

עיני המן

שלב 5 מתוך 9

חובטים בבצק ולשים מעט להוצאת האוויר ממנו. מגלגלים שוב בשמן, מכסים בניילון ומניחים במקרר להתפחה שנייה. אפשר להשאיר במקרר עד עשרים וארבע שעות.

עיני המן

שלב 6 מתוך 9

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני כדורים. מרפדים תבנית שטוחה וגדולה בנייר אפייה. לוקחים כדור בצק ומותחים מען כך שיגיע לגודל של כיכר לחם קטנה. יוצרים גוש קטן וכמעט נפרד בכל קצה ומסובבים אותו כך שהכיכר תיראה כמו עטיפה של סוכרייה.

עיני המן

שלב 7 מתוך 9

בתוך כל גוש טומנים זית (וזוכרים להגיד לילדים שיש שם זיתים עם חרצנים!). אלה האוזניים של המן. עכשיו מכינים את העיניים.

עיני המן

שלב 8 מתוך 9

טובלים את הביצים הקשות במעט שמן ונועצים אותן בבצק כשחלקן המחודד כלפי מטה. מחכים עשרים שניות ואז משקעים את הביצים שוב בבצק (הבצק ידחה אותן מעט ולכן חשוב ללחוץ פעם נוספת). הסיבה שהחלק המחודד צריך לפנות כלפי מטה היא שכך יהיה לילדים יותר קל לעקור את הביצים מהלחם האפוי. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק הנותר.

עיני המן

שלב 9 מתוך 9

מורחים בחלמון טרוף ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות כ-45 דקות. מגישים לשולחן בלוויית סלטים מטבוחה, אבוקדו, גזר, טחינה, חצילים וכל מה שאוהבים. נותנים לילדים לעקור את הביצים הקשות מתוך הלחם וזוכרים שמרדכי היהודי היה אחלה גבר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פפיטדה - משקה גרעיני מלון עם ערק

    פפיטדה - משקה גרעיני מלון עם ערק

    30 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • סלט כרוב ברוטב אסייתי עם גרעינים, שקדים וחטיף חומוס

    סלט כרוב ברוטב אסייתי עם גרעינים, שקדים וחטיף חומוס

    15 דקות קל
  • לחם גרעינים ביתי

    לחם גרעינים ביתי

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים