המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את השמן בסיר בינוני שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את כל הירקות, מטגנים שלוש דקות בערבוב, מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים בסיר מכוסה עוד חמש דקות, לא לבשל את הירקות מעבר להתרככות קלה בלבד.
מוסיפים את האורז ובוחשים, מוסיפים את המים ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים (ניתן להמיר את הזעפרן בחצי כפית כורכום, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), בודקים מליחות ומוסיפים לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאד, מכסים.
מבשלים כ-45 דקות או עד שהנוזלים נספגו, מטים מעט את הסיר לבדיקה שלא נשארו מים בתחתית.
מסירים מהאש ומניחים למנוחה עוד כעשר דקות כשהסיר מכוסה.
מסירים את המכסה, מערבבים קלות ובעדינות לשחרור האדים ובעזרת מזלג ארוך מעבירים לצלחות הגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0