דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
קינוח מושלם: פאי גבינה מדהים עם פירות יער ומוס ריבת חלב

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.25  כוסות
קמח לבן
2  כפות
קורנפלור
100  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
0.5  כפית
מלח
2 
חלמון
4  כפות
סוכר לבן
100  גרם
שקדים טחונים
2  כוסות
סוכר לבן
0.25  כוס
מים
0.5  כוס
סירופ מייפל
1  כף
ג'ינג'ר מגורר
50  גרם
חמאה
1  כפית
תמצית וניל
0.5 
לימון מחצי לימון
1  חבילה
פירות יער קפואים קפואות
2  מיכלים
גבינה 9% 28%
0.25  כוס
סוכר לבן
1  כפית
תמצית וניל
1  מיכל
שמנת מתוקה
100  גרם
שוקולד לבן לבן
1  מיכל
שמנת מתוקה
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם ריבת חלב ריבת חלב
30  גרם
שוקולד מריר מריר
0.25  כוס
חלב
4 
דובדבנים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת מעבד מזון מכניסים את הקמח, מלח וסוכר ומפעילים לכמה שניות. מוסיפים את קוביות החמאה והשקדים הטחונים. מפעילים בפולסים את מעבד המזון, עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול רטוב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים חלמונים ומלח ומעבדים בכמה פולסים קצרים, עד קבלת מרקם בצקי.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפזרים את פירורי הבצק בתבנית ומהדקים היטב אל התחתית ואל השוליים. בזמן ההידוק יש ליצור שכבת בצק אחידה בעובי ככל האפשר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב.
  • שלב 5

    0 דקות
    לקערה מוסיפים את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
  • שלב 6

    0 דקות
    בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 8

    0 דקות
    ממלאים את תבנית הפאי, על גבי הקלתית במלית הגבינה. מעבירים את התבנית לקירור למשך 5 שעות לפחות, או לילה שלם.
  • שלב 9

    0 דקות
    יוצקים למחבת את המים, מוסיפים סוכר, וניל, מיץ לימון וג'ינג'ר. מבשלים במשך מספר דקות, עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ סמיך מעט.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את המייפל והחמאה ומערבבים עד שנוצר קרמל. מכבים את הלהבה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים, ונותנים למרקם מעט להתקרר.
  • שלב 12

    0 דקות
    יוצקים את הקרמל והאוכמניות על מילית הגבינה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים את השוקולד בסיר קטן עם כ-100 מ"ל מהשמנת המתוקה, מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.
  • שלב 14

    0 דקות
    מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את יתר השמנת המתוקה (150 מ"ל) וכן 2 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב, ובמהירות גבוהה מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • שלב 15

    0 דקות
    את 4/5 מהמוס מורחים מעל הגבינה בשכבה אחת חלקה.
  • שלב 16

    0 דקות
    בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב. מורידים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר את השוקולד המריר ומערבבים עד המסת השוקולד וקבלת מרקם חלק.
  • שלב 17

    0 דקות
    את בלילת השוקולד המריר מקפלים ליתרת מוס ריבת החלב, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד חלק וכהה.
  • שלב 18

    0 דקות
    מוסיפים את מוס השוקולד לשקית הזלפה ומקשטים את העוגה בעיגולים ופרח. בכל עלה כותרת מניחים דובדבן. מעבירים למקרר להתייצבות למשך כ-30 דק'. מגישים.
פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 1 מתוך 18

בקערת מעבד מזון מכניסים את הקמח, מלח וסוכר ומפעילים לכמה שניות. מוסיפים את קוביות החמאה והשקדים הטחונים. מפעילים בפולסים את מעבד המזון, עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול רטוב.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 2 מתוך 18

מוסיפים חלמונים ומלח ומעבדים בכמה פולסים קצרים, עד קבלת מרקם בצקי.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 3 מתוך 18

מפזרים את פירורי הבצק בתבנית ומהדקים היטב אל התחתית ואל השוליים. בזמן ההידוק יש ליצור שכבת בצק אחידה בעובי ככל האפשר.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 4 מתוך 18

מעבירים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 5 מתוך 18

לקערה מוסיפים את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 6 מתוך 18

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 7 מתוך 18

מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת אחידה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 8 מתוך 18

ממלאים את תבנית הפאי, על גבי הקלתית במלית הגבינה. מעבירים את התבנית לקירור למשך 5 שעות לפחות, או לילה שלם.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 9 מתוך 18

יוצקים למחבת את המים, מוסיפים סוכר, וניל, מיץ לימון וג'ינג'ר. מבשלים במשך מספר דקות, עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ סמיך מעט.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 10 מתוך 18

מוסיפים לסיר את המייפל והחמאה ומערבבים עד שנוצר קרמל. מכבים את הלהבה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 11 מתוך 18

מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים, ונותנים למרקם מעט להתקרר.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 12 מתוך 18

יוצקים את הקרמל והאוכמניות על מילית הגבינה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 13 מתוך 18

מניחים את השוקולד בסיר קטן עם כ-100 מ"ל מהשמנת המתוקה, מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 14 מתוך 18

מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את יתר השמנת המתוקה (150 מ"ל) וכן 2 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב, ובמהירות גבוהה מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 15 מתוך 18

את 4/5 מהמוס מורחים מעל הגבינה בשכבה אחת חלקה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 16 מתוך 18

בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב. מורידים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר את השוקולד המריר ומערבבים עד המסת השוקולד וקבלת מרקם חלק.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 17 מתוך 18

את בלילת השוקולד המריר מקפלים ליתרת מוס ריבת החלב, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד חלק וכהה.

פאי גבינה עם פירות יער ומוס ריבת חלב

שלב 18 מתוך 18

מוסיפים את מוס השוקולד לשקית הזלפה ומקשטים את העוגה בעיגולים ופרח. בכל עלה כותרת מניחים דובדבן. מעבירים למקרר להתייצבות למשך כ-30 דק'. מגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים