המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשים בצק גמיש מכל מרכיבי הבצק, מחלקים לשני כדורים ושמים לצינון למשך מספר שעות או עד למחרת בבוקר. כמות הבצק מספיקה ל-2 תחתיות פאי בגודל
2. בינתיים מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומצננים. מלית הגבינות מתאימה לתחתית אחת של בצק.
מרדדים כל כדור בצק לעלה דק בעובי כחצי ס"מ ושיהיה גדול מהתבנית בכ-5 ס"מ. משמנים קלות את תבנית הפאי ומפזרים מעט קמח תירס על התחתית ובדפנות. מהדקים היטב את הבצק בדפנות הפאי, מנקבים חורים בתחתית הפאי עם מזלג (שלא יתנפח באפיה)וחותכים את השאריות. מכניסים למקרר ל-20 דקות.
מחממים את התנור ל220 מעלות.
מוציאים את התבנית מהמקרר וממלאים במלית הגבינות, משטחים ומפזרים היטב את המלית על הבצק. מרדדים את שאריות הבצק וחותכים (אפשר עם גלגלת משוננת) רצועות ומקשטים את פני הפאי.
מורחים את הפסים בביצה טרופה מדוללת במעט מים.
מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד שפני הפאי מזהיבים יפה.
מגישים חמים או פושר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0