דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי דובדבנים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי דובדבנים

פאי דובדבנים

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
פאי דובדבנים במלית שמנת, שילוב טעמים חמוץ מתוק, עוגה טעימה ומהודרת

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
קמח לבן מנופה
20  גרם
חמאה רכה
0.5  כוס
סוכר לבן
2  גדול
חלמון
20  גרם
סוכר וניל
1  כפית
גרידת לימון
1  צנצנת
דובדבנים ללא חרצנים
3  כפות
סוכר לבן
2  כפות
מיץ לימון
20  גרם
קמח תירס שטוחות
1  כוס
חלב
1  מיכל
שמנת מתוקה 38%
0.5  כוס
סוכר לבן
2  שקיות
סוכר וניל
4 
חלמון
1  קורט
מלח
3  כפות
קמח חיטה, לחם, לא מועשר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    הכנת הקרם: יוצקים לסיר בינוני את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר יחד עם הווניל. אם משתמשים במקל וניל, יש לפתוח אותו לאורכו, לגרר את הגרגרים, ולהביא לרתיחה את המקל והגרגירים עם החלב והשמנת. לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מכסים את הסיר כדי לשמור על הארומה, משהים כ-10 דקות ומסננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מקציפים את החלמונים והמלח ומבליעים את הקורנפלור בקציפה. מוסיפים 3-4 כפות חלב חם לקציפת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת (להשוואת הטמפרטורה), ולאט ממשיכים להוסיף לקציפה את יתרת החלב והשמנת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי בחישה מתמדת. כאשר הקרם מתחיל לבעבע, מסירים מיד מהלהבה ומצננים. מכסים מיד בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום על פני הקרם. שומרים במקרר עד לשימוש.
  • שלב 4

    30 דקות
    שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מעבד מזון, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 30 דקות.
  • שלב 5

    30 דקות
    מרדדים את הבצק לעובי של שלושת רבעי ס"מ, ומרפדים בו את התבנית (תבנית פאי בקוטר 26-28 ס"מ) כולל השוליים. מחוררים במזלג את הבצק ושמים את התבנית במקפיא ל-30 דקות (ההקפאה מונעת את "גלישת" השוליים).
  • שלב 6

    10 דקות
    כ-15 דק' לפני האפייה, מחממים את תנור לחום של 200 מעלות, ובחום זה אופים את הבצק במשך כ-10 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    לאחר מכן, ממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה של הבצק, ומצננים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסננים את הדובדבנים לתוך סיר בינוני, מוסיפים למי הדובדבנים את הסוכר ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה.
  • שלב 9

    0 דקות
    בוללים את הקורנפלור במים, ותוך כדי בחישה מתמדת יוצקים לסיר, ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים את הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהלהבה, מערבבים היטב ומצננים.
  • שלב 10

    5 דקות
    מעבירים את עוגת הפאי על צלחת הגשה, משטחים את קרם הווניל על העוגה ומעל משטחים את הדובדבנים. בתיאבון! ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח, 1 ביצה ואת הסוכר וניל במקל וניל. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
פאי דובדבנים

שלב 1 מתוך 10

הכנת הקרם: יוצקים לסיר בינוני את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר יחד עם הווניל. אם משתמשים במקל וניל, יש לפתוח אותו לאורכו, לגרר את הגרגרים, ולהביא לרתיחה את המקל והגרגירים עם החלב והשמנת. לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מכסים את הסיר כדי לשמור על הארומה, משהים כ-10 דקות ומסננים.

פאי דובדבנים

שלב 2 מתוך 10

מקציפים את החלמונים והמלח ומבליעים את הקורנפלור בקציפה. מוסיפים 3-4 כפות חלב חם לקציפת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת (להשוואת הטמפרטורה), ולאט ממשיכים להוסיף לקציפה את יתרת החלב והשמנת.

פאי דובדבנים

שלב 3 מתוך 10

מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי בחישה מתמדת. כאשר הקרם מתחיל לבעבע, מסירים מיד מהלהבה ומצננים. מכסים מיד בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום על פני הקרם. שומרים במקרר עד לשימוש.

פאי דובדבנים

שלב 4 מתוך 10

שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מעבד מזון, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 30 דקות.

פאי דובדבנים

שלב 5 מתוך 10

מרדדים את הבצק לעובי של שלושת רבעי ס"מ, ומרפדים בו את התבנית (תבנית פאי בקוטר 26-28 ס"מ) כולל השוליים. מחוררים במזלג את הבצק ושמים את התבנית במקפיא ל-30 דקות (ההקפאה מונעת את "גלישת" השוליים).

פאי דובדבנים

שלב 6 מתוך 10

כ-15 דק' לפני האפייה, מחממים את תנור לחום של 200 מעלות, ובחום זה אופים את הבצק במשך כ-10 דקות.

פאי דובדבנים

שלב 7 מתוך 10

לאחר מכן, ממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה של הבצק, ומצננים.

פאי דובדבנים

שלב 8 מתוך 10

מסננים את הדובדבנים לתוך סיר בינוני, מוסיפים למי הדובדבנים את הסוכר ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה.

פאי דובדבנים

שלב 9 מתוך 10

בוללים את הקורנפלור במים, ותוך כדי בחישה מתמדת יוצקים לסיר, ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים את הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהלהבה, מערבבים היטב ומצננים.

פאי דובדבנים

שלב 10 מתוך 10

מעבירים את עוגת הפאי על צלחת הגשה, משטחים את קרם הווניל על העוגה ומעל משטחים את הדובדבנים. בתיאבון! ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח, 1 ביצה ואת הסוכר וניל במקל וניל. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים