שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פאי פקאן עם בננות

תאריך פרסום: 5/2/2013
דרוג הגולשים:
פאי פקאן עם בננות

מצרכים

300 גרם קמח
100 גרם חמאה
כף סוכר – להכנת בצק
100 גרם סוכר להכנת מלית
כפית תמצית וניל להכנת מלית
2 כפות שמנת מתוקה להכנת מלית
2 ביצים להפריד, החלמונים להכנת בצק והחלבונים להכנת מלית
כפית שטוחה סודה לשתייה
כ100 צימוקים – להשרות ברום
250 גרם אגוזי פקאן גרוסים
גרידת לימון
כפית קינמון
כ3 כפות רום כהה
קמצוץ אגוז מוסקט
כפית גרידת גינגר
4-5 בננות בשלות
קמצוץ מלח להקצפת חלבונים
כף סוכר להקצפת חלבונים - לא חובה
כף שקדים מולבנים – פרוסות דקיקות

אופן ההכנה

להכין מחמאה, סוכר, תערובת קמח עם אבקת סודה בצק פירורי ולהוסיף חלמונים עד שמתקבל בצק אלסטי.
להכין כדור בצק שטוח ולסגור עם נייר דביק.
לשים לחצי שעה של מנוחה במקרר.
להכין מלית מבננות עם אגוזי פקאן וסוכר שמיועד למלית, תמצית וניל, רום וצימוקים, גרידת לימון, קינמון, אגוז מוסקט, שמנת מתוקה עד מתקבלת תערובת אחידה.
להקציף חלבונים עם קמצוץ מלח עד שנוצרת מקצפת זוהרת.
לאחד בזהירות את קצפת חלבונים עם תערובת בננות ופקאן.
לרדד את הבצק לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
לשמור מעט בצק מרודד לפסי סגירה. בתחתית התבנית יש לדקור מעט את הבצק עם המזלג ולמלא במלית.
לסדר יפה עם פסי סגירה בצורת שתי וערב.
לפזר שקדים מולבנים מעל פאי פקאן.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק זהוב שחום.
לקרר היטב את פאי פקאן עם בננו, לפרוס ולהגיש.
בתאבון.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • הבצק לא טוב

    איתמר, 5/30/2016 12:59:09 PM

פרפקטו רטבים