דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי שוקולד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי שוקולד

פאי שוקולד

(0)
200 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: hany shevach
קינוח מתוק, פריך ונמס בפה המשלב בין בצק פריך עשיר בחמאה לקרם שוקולד קטיפתי. מומלץ במיוחד לחובבי שוקולד

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
120  גרם
חמאה חתוכה לקוביות
180  גרם
קמח לבן
40  גרם
סוכר לבן
1  כפית
תמצית וניל
1  כפית
מלח
1 
חלמון
2  כפות
חלב
280  גרם
שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו
175  גרם
חמאה
2 
ביצה
1 
חלמון
50  גרם
סוכר לבן
1  כפית
מלח
1  כף
ברנדי / קוניאק
4  כפות
אבקת סוכר
4  כפות
שמנת להקצפה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
  • שלב 3

    30 דקות
    מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומצננים 30 דקות במקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית, דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
  • שלב 5

    15 דקות
    מצננים את הקלתית במקפיא 15 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
  • שלב 6

    0 דקות
    אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בניילון נצמד (עמיד בחום), ומכסים את הניילון הנצמד בקטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
  • שלב 7

    12 דקות
    אופים את את הקלתית 12 דקות.
  • שלב 8

    10 דקות
    לאחר מכן מוציאים את הניילון הנצמד והקטניות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  • שלב 9

    0 דקות
    מצננים את הבצק בטמפרטורת החדר כמה דקות, ובינתיים מכינים את המלית.
  • שלב 10

    0 דקות
    בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה (במיקרוגל או בבאן מארי).
  • שלב 11

    5 דקות
    בינתיים מקציפים ביצים וחלמון ביחד עם סוכר, מלח וברנדי עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית, הקצפה מהירה מאוד של 5 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  • שלב 13

    15 דקות
    יוצקים את תערובת השוקולד על הקלתית וממשיכים לאפות יחד 15 דקות, עד שתערובת השוקולד תופחת מעט, מתייצבת בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.
  • שלב 14

    120 דקות
    מצננים את הטארט לחלוטין ומעבירים למקרר לכ-120 דקות.
  • שלב 15

    0 דקות
    מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי מעט קצפת לא ממותקת.
פאי שוקולד

שלב 1 מתוך 15

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

פאי שוקולד

שלב 2 מתוך 15

מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.

פאי שוקולד

שלב 3 מתוך 15

מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומצננים 30 דקות במקרר.

פאי שוקולד

שלב 4 מתוך 15

על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית, דוקרים את תחתית הבצק במזלג.

פאי שוקולד

שלב 5 מתוך 15

מצננים את הקלתית במקפיא 15 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.

פאי שוקולד

שלב 6 מתוך 15

אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בניילון נצמד (עמיד בחום), ומכסים את הניילון הנצמד בקטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.

פאי שוקולד

שלב 7 מתוך 15

אופים את את הקלתית 12 דקות.

פאי שוקולד

שלב 8 מתוך 15

לאחר מכן מוציאים את הניילון הנצמד והקטניות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.

פאי שוקולד

שלב 9 מתוך 15

מצננים את הבצק בטמפרטורת החדר כמה דקות, ובינתיים מכינים את המלית.

פאי שוקולד

שלב 10 מתוך 15

בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה (במיקרוגל או בבאן מארי).

פאי שוקולד

שלב 11 מתוך 15

בינתיים מקציפים ביצים וחלמון ביחד עם סוכר, מלח וברנדי עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית, הקצפה מהירה מאוד של 5 דקות.

פאי שוקולד

שלב 12 מתוך 15

מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.

פאי שוקולד

שלב 13 מתוך 15

יוצקים את תערובת השוקולד על הקלתית וממשיכים לאפות יחד 15 דקות, עד שתערובת השוקולד תופחת מעט, מתייצבת בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.

פאי שוקולד

שלב 14 מתוך 15

מצננים את הטארט לחלוטין ומעבירים למקרר לכ-120 דקות.

פאי שוקולד

שלב 15 מתוך 15

מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי מעט קצפת לא ממותקת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • מקור הסיבים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים