המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומצננים 30 דקות במקרר.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית, דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
מצננים את הקלתית במקפיא 15 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בניילון נצמד (עמיד בחום), ומכסים את הניילון הנצמד בקטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
אופים את את הקלתית 12 דקות.
לאחר מכן מוציאים את הניילון הנצמד והקטניות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מצננים את הבצק בטמפרטורת החדר כמה דקות, ובינתיים מכינים את המלית.
בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה (במיקרוגל או בבאן מארי).
בינתיים מקציפים ביצים וחלמון ביחד עם סוכר, מלח וברנדי עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית, הקצפה מהירה מאוד של 5 דקות.
מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את תערובת השוקולד על הקלתית וממשיכים לאפות יחד 15 דקות, עד שתערובת השוקולד תופחת מעט, מתייצבת בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.
מצננים את הטארט לחלוטין ומעבירים למקרר לכ-120 דקות.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי מעט קצפת לא ממותקת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0