דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
פאי תפוחים, שמוגש עם קרם פטיסייר, פירורים ופירות יער, שילוב של טעמים חמצמצים ומתוקים, מתכון שיקח אתכם יד ביד בכל השלבים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
תפוח עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
50  גרם
חמאה
0.5  כוס
סוכר לבן
3  כפות
מיץ לימון
2  כפות
גרידת לימון
2  כפיות
תמצית וניל
1  כפית
קינמון טחון
0.75  כוס
צימוקים בהירים
40  גרם
אגוזי מלך גרוסים
0  לפי הטעם
פירות יער פטל, דמדמניות, דבדבנים
1.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.33  כוס
סוכר לבן
150  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 
חלמון
6 
חלמון
0.5  ליטר
חלב
1.25  כוסות
סוכר לבן
0.25  כוס
קמח לבן
40  גרם
קורנפלור
1  מקל
תמצית וניל חצוי לאורכו
1  מיכל
שמנת מתוקה
50  גרם
חמאה קרה
50  גרם
סוכר לבן
70  גרם
קמח לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים בצק להקלתית ולפירורים.
  • שלב 2

    0 דקות
    לקערת מעבד מזון מוסיפים את הקמח התופח, הסוכר והחמאה ועם וו מעבדים לתערובת פירורית.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מהדקים כשני שליש מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 5

    20 דקות
    את היתרה מהדקים לעובי חצי ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את הבצק שבשתי התבניות במשך כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. מפוררים את שליש הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקציפים בקערה את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. יוצקים לסיר קטן את החלב ומוסיפים מקל וניל ומביאים לרתיחה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים מחצית מכמות החלב לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    יוצקים את התערובת לתוך הסיר עם החלב ומחזירים לכיריים. מבשלים את התערובת תוך כדי בחישה עד לרתיחה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים במקרר להצטנן.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך הקרם פטיסייר.
  • שלב 12

    2 דקות
    מניחים במחבת את החמאה והסוכר, מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל וקינמון. ומכינים סירופ סמיךמוסיפים את התפוחים ואגוזי המלך הגרוסים, מערבבים ומזגגים. מוסיפים את הצימוקים ומבשלים במשך כ- 2 דקות נוספות.
  • שלב 13

    40 דקות
    יוצקים את התערובת לתבנית עם הקלתית. מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות ואופים במשך כ- 40 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מורחים את הקרם בשכבה אחידה על התפוחים האפויים. מפזרים את הפירורים. מעל מניחים את פירות היער, ומגישים.
פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 1 מתוך 14

מכינים בצק להקלתית ולפירורים.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 2 מתוך 14

לקערת מעבד מזון מוסיפים את הקמח התופח, הסוכר והחמאה ועם וו מעבדים לתערובת פירורית.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 3 מתוך 14

מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 4 מתוך 14

מהדקים כשני שליש מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 5 מתוך 14

את היתרה מהדקים לעובי חצי ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את הבצק שבשתי התבניות במשך כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 6 מתוך 14

מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. מפוררים את שליש הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 7 מתוך 14

מקציפים בקערה את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. יוצקים לסיר קטן את החלב ומוסיפים מקל וניל ומביאים לרתיחה.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 8 מתוך 14

מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים מחצית מכמות החלב לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 9 מתוך 14

יוצקים את התערובת לתוך הסיר עם החלב ומחזירים לכיריים. מבשלים את התערובת תוך כדי בחישה עד לרתיחה.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 10 מתוך 14

מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים במקרר להצטנן.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 11 מתוך 14

מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך הקרם פטיסייר.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 12 מתוך 14

מניחים במחבת את החמאה והסוכר, מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל וקינמון. ומכינים סירופ סמיךמוסיפים את התפוחים ואגוזי המלך הגרוסים, מערבבים ומזגגים. מוסיפים את הצימוקים ומבשלים במשך כ- 2 דקות נוספות.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 13 מתוך 14

יוצקים את התערובת לתבנית עם הקלתית. מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות ואופים במשך כ- 40 דקות.

פאי תפוחים עם קרם פטיסייר פירורים ופירות יער

שלב 14 מתוך 14

מורחים את הקרם בשכבה אחידה על התפוחים האפויים. מפזרים את הפירורים. מעל מניחים את פירות היער, ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים