דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פוקצ'ה מקמח מלא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פוקצ'ה מקמח מלא

פוקצ'ה מקמח מלא

(1)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קורל וקנין
המדריך השלם להכנת פוקצ'ה מושלמת מקמח מלא. אפשר לשדרג עם תוספות של בצל, עגבניות וזיתים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח חיטה מלא
45  גרם
סוכר חום
10  גרם
שמרים
900  מיליליטר
מים קרים
20  גרם
מלח
0  לפי הטעם
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
עלי בייבי
0.25  כוס
זיתים
8 
עגבנייה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים במיקסר 3/4 מכמות המים, סוכר וקמח. לשים במשך 5 דק' במהירות בינונית-נמוכה. מניחים בצד למשך רבע שעה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את יתרת המים הקרים יחד עם השמרים ולשים כדקה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ולשים במשך 5 דקות נוספות במהירות גבוהה יותר (אם יש אפשרות להכניס עוד מים, מוסיפים והבצק יוצא רטוב. זה תלוי באיכות הקמח ובאיכות ספיחת הנוזלים שלו).
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים 3 פעמים. בכל פעם למשך כשעה, עד שהוא מכפיל את עצמו.
  • שלב 5

    0 דקות
    לאחר ההתפחה השלישית יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם במים קרים למשך 5 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים אבן שמוט (אבן שקונים בחניות המתמחות, אבן פיצה שאופים עליה לקבלת אפיה הדומה לטאבון או תנור אבן מקצועי) בתנור בחום של 250 מעלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    לוקחים כדור בצק, מותחים אותו לבצק ארוך ומלבני, מניחים על האבן ומיד מסדרים את התוספות הרצויות (בצל, עגבניות, זיתים וכן הלאה). ממשיכים כך כשבכל פעם מניחים על האבן עד 3 יחידות.
  • שלב 8

    0 דקות
    אופים בחום של 250 מעלות עד שזהוב, כ-12 דקות, תלוי בגודל המאפה וסוג התוספות, ובכל מקרה אופים עד שהתוספות מוכנות.
  • שלב 9

    0 דקות
    כאשר הפוקצות מוכנות מורחים אותן בשמן זית, מלח גס, מפזרים עלי רוקט וזיתים ומגישים.
פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 1 מתוך 9

מניחים במיקסר 3/4 מכמות המים, סוכר וקמח. לשים במשך 5 דק' במהירות בינונית-נמוכה. מניחים בצד למשך רבע שעה.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים את יתרת המים הקרים יחד עם השמרים ולשים כדקה.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 3 מתוך 9

מוסיפים את המלח ולשים במשך 5 דקות נוספות במהירות גבוהה יותר (אם יש אפשרות להכניס עוד מים, מוסיפים והבצק יוצא רטוב. זה תלוי באיכות הקמח ובאיכות ספיחת הנוזלים שלו).

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 4 מתוך 9

מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים 3 פעמים. בכל פעם למשך כשעה, עד שהוא מכפיל את עצמו.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 5 מתוך 9

לאחר ההתפחה השלישית יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם במים קרים למשך 5 דקות.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 6 מתוך 9

מניחים אבן שמוט (אבן שקונים בחניות המתמחות, אבן פיצה שאופים עליה לקבלת אפיה הדומה לטאבון או תנור אבן מקצועי) בתנור בחום של 250 מעלות.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 7 מתוך 9

לוקחים כדור בצק, מותחים אותו לבצק ארוך ומלבני, מניחים על האבן ומיד מסדרים את התוספות הרצויות (בצל, עגבניות, זיתים וכן הלאה). ממשיכים כך כשבכל פעם מניחים על האבן עד 3 יחידות.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 8 מתוך 9

אופים בחום של 250 מעלות עד שזהוב, כ-12 דקות, תלוי בגודל המאפה וסוג התוספות, ובכל מקרה אופים עד שהתוספות מוכנות.

פוקצ'ה מקמח מלא

שלב 9 מתוך 9

כאשר הפוקצות מוכנות מורחים אותן בשמן זית, מלח גס, מפזרים עלי רוקט וזיתים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • עשיר בסיבים תזונתיים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פוקצ'ה מלאה בדברים טובים

    פוקצ'ה מלאה בדברים טובים

    40 דקות קל
  • פוקצ'ה עם פלפלים ובצל

    פוקצ'ה עם פלפלים ובצל

    40 דקות בינוני
  • פוקצ'ה עם רוזמרין ושמן זית

    פוקצ'ה עם רוזמרין ושמן זית

    240 דקות בינוני
  • פוקצ'ה אישית

    פוקצ'ה אישית

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים