דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

(10)
40 דקות
קל
מתכונאי/ת: רות אופק
לזניה שכיף וקל להרכיב מדפי פסטה, רוטב עגבניות פרפקטו, גבינות ועשבי תיבול

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
100  גרם
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
100  גרם
גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
2  צנצנות
רוטבעגבניות לבישול פסטה
50  גרם
חמאה
2  כפות
קמח לבן
0  לפי הטעם
מלח
0  טיפה
אגוז מוסקט
2  כוסות
חלב
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
  • שלב 2

    0 דקות
    כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים, כך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד הסמכה. מוסיפים את רוטב העגבניות, ומערבבים היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות - טורבו.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים שכבה של דפי לזניה בתבנית.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים מהרוטב, ומפזרים אותו היטב.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים עוד שכבה של דפי לזניה, ויוצקים מעליה עוד רוטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכסים את החלק העליון של הלזניה ברוטב, ומפזרים אותו באופן אחיד.
  • שלב 11

    0 דקות
    מפזרים מעל את הגבינות.
  • שלב 12

    30 דקות
    אופים את הלזניה במשך 30 דקות. אם החלק העליון של הלזניה משחים, ניתן לכסות אותה בנייר כסף, או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור. בתיאבון!
לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 1 מתוך 12

ממיסים את החמאה בסיר בינוני.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 2 מתוך 12

כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים, כך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 4 מתוך 12

מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד הסמכה. מוסיפים את רוטב העגבניות, ומערבבים היטב.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 5 מתוך 12

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות - טורבו.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 6 מתוך 12

מניחים שכבה של דפי לזניה בתבנית.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 7 מתוך 12

יוצקים מהרוטב, ומפזרים אותו היטב.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 8 מתוך 12

מניחים עוד שכבה של דפי לזניה, ויוצקים מעליה עוד רוטב.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 9 מתוך 12

חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 10 מתוך 12

מכסים את החלק העליון של הלזניה ברוטב, ומפזרים אותו באופן אחיד.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 11 מתוך 12

מפזרים מעל את הגבינות.

לזניה קלאסית לשבועות ולכל ארוחה איטלקית

שלב 12 מתוך 12

אופים את הלזניה במשך 30 דקות. אם החלק העליון של הלזניה משחים, ניתן לכסות אותה בנייר כסף, או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אתי

מתי מוסיפים את הרוויון?

מערכת בישולים

היי אתי, תודה שהסבת את תשומת הלב, מדובר בחלב ולא ריוויון, תיקנו במתכון. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים