מבשלים את האטריות על פי ההוראות (כ-8 דקות במים רותחים עם מעט מלח). מסננים במים קרים (לעצירת הבישול) ומניחים בצד.
שלב 2
0 דקות
ממיסים את החמאה בסיר שבישלנו בו את האטריות (בעודו חם, ללא אש), ממתינים מעט שהחמאה תתקרר (אך לא תתקשה) ומערבבים את האטריות עם החמאה.
שלב 3
0 דקות
מפרידים את ארבעת הביצים לחלמונים וחלבונים. לוקחים 4 חלבונים, ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר שהקצף קצת מתייצב, מוסיפים במזיגה איטית רבע כוס סוכר וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב.
שלב 4
0 דקות
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
שלב 5
0 דקות
מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הקוטג', השמנת, 4 חלמון ביצה, 2 סוכר ווניל, כף קינמון וחצי כוס סוכר. מוסיפים האטריות ומערבבים לתערובת אחידה.
שלב 6
0 דקות
מעבירים כשני שליש מהקצף לתערובת האטריות, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך התערובת.
שלב 7
0 דקות
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה (רק בתחתית) ומורחים בעדינות עם לקקן רטוב קצת במים, את השליש הנותר של הקצף. מומלץ לפזר עוד מעט קינמון מעל הקצף.
שלב 8
0 דקות
מנמיכים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), ואופים במשך כ-60 דקות. בודקים לאחר 20 דק' - אם רואים שהפשטידה נעשית חומה מדי, אפשר לכסות בזהירות עם נייר אלומיניום.
שלב 9
0 דקות
לאחר שעה של אפייה, בודקים עם קיסם אם הפשטידה יבשה (מעט זה בסדר לא כמו עוגה), אם לא - ממשיכים לאפות כ-10 דק'.
שלב 10
0 דקות
מכבים את התנור ומשהים את הפשטידה כ-20 דקות בתנור לקירור איטי.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
10
מבשלים את האטריות על פי ההוראות (כ-8 דקות במים רותחים עם מעט מלח). מסננים במים קרים (לעצירת הבישול) ומניחים בצד.
שלב 2
מתוך
10
ממיסים את החמאה בסיר שבישלנו בו את האטריות (בעודו חם, ללא אש), ממתינים מעט שהחמאה תתקרר (אך לא תתקשה) ומערבבים את האטריות עם החמאה.
שלב 3
מתוך
10
מפרידים את ארבעת הביצים לחלמונים וחלבונים. לוקחים 4 חלבונים, ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר שהקצף קצת מתייצב, מוסיפים במזיגה איטית רבע כוס סוכר וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב.
שלב 4
מתוך
10
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
שלב 5
מתוך
10
מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הקוטג', השמנת, 4 חלמון ביצה, 2 סוכר ווניל, כף קינמון וחצי כוס סוכר. מוסיפים האטריות ומערבבים לתערובת אחידה.
שלב 6
מתוך
10
מעבירים כשני שליש מהקצף לתערובת האטריות, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך התערובת.
שלב 7
מתוך
10
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה (רק בתחתית) ומורחים בעדינות עם לקקן רטוב קצת במים, את השליש הנותר של הקצף. מומלץ לפזר עוד מעט קינמון מעל הקצף.
שלב 8
מתוך
10
מנמיכים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), ואופים במשך כ-60 דקות. בודקים לאחר 20 דק' - אם רואים שהפשטידה נעשית חומה מדי, אפשר לכסות בזהירות עם נייר אלומיניום.
שלב 9
מתוך
10
לאחר שעה של אפייה, בודקים עם קיסם אם הפשטידה יבשה (מעט זה בסדר לא כמו עוגה), אם לא - ממשיכים לאפות כ-10 דק'.
שלב 10
מתוך
10
מכבים את התנור ומשהים את הפשטידה כ-20 דקות בתנור לקירור איטי.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0