דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פשטידת אטריות וגבינה מתוקה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

(0)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: שירן כהן
קצת עוגה מפנקת, והרבה פשטידה מתוקה על בסיס אטריות, בנגיעות וניל, קינמון וציפוי מרנג רך

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  שקית
נודלס אטריות ביצים שטוח בינוניות או רחבות (400 גרם)
0.75  כוס
סוכר לבן
4 
ביצה
1  כף
קינמון טחון
2  שקיות
סוכר וניל
1  גביע
גבינת קוטג' (250 גרם)
250  גרם
גבינה לבנה רכה 9% גביע
1  גביע
שמנת חמוצה
50  גרם
חמאה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים את האטריות על פי ההוראות (כ-8 דקות במים רותחים עם מעט מלח). מסננים במים קרים (לעצירת הבישול) ומניחים בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    ממיסים את החמאה בסיר שבישלנו בו את האטריות (בעודו חם, ללא אש), ממתינים מעט שהחמאה תתקרר (אך לא תתקשה) ומערבבים את האטריות עם החמאה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפרידים את ארבעת הביצים לחלמונים וחלבונים. לוקחים 4 חלבונים, ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר שהקצף קצת מתייצב, מוסיפים במזיגה איטית רבע כוס סוכר וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הקוטג', השמנת, 4 חלמון ביצה, 2 סוכר ווניל, כף קינמון וחצי כוס סוכר. מוסיפים האטריות ומערבבים לתערובת אחידה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים כשני שליש מהקצף לתערובת האטריות, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך התערובת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים לתבנית משומנת בחמאה (רק בתחתית) ומורחים בעדינות עם לקקן רטוב קצת במים, את השליש הנותר של הקצף. מומלץ לפזר עוד מעט קינמון מעל הקצף.
  • שלב 8

    0 דקות
    מנמיכים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), ואופים במשך כ-60 דקות. בודקים לאחר 20 דק' - אם רואים שהפשטידה נעשית חומה מדי, אפשר לכסות בזהירות עם נייר אלומיניום.
  • שלב 9

    0 דקות
    לאחר שעה של אפייה, בודקים עם קיסם אם הפשטידה יבשה (מעט זה בסדר לא כמו עוגה), אם לא - ממשיכים לאפות כ-10 דק'.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכבים את התנור ומשהים את הפשטידה כ-20 דקות בתנור לקירור איטי. בתיאבון!
פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 1 מתוך 10

מבשלים את האטריות על פי ההוראות (כ-8 דקות במים רותחים עם מעט מלח). מסננים במים קרים (לעצירת הבישול) ומניחים בצד.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 2 מתוך 10

ממיסים את החמאה בסיר שבישלנו בו את האטריות (בעודו חם, ללא אש), ממתינים מעט שהחמאה תתקרר (אך לא תתקשה) ומערבבים את האטריות עם החמאה.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 3 מתוך 10

מפרידים את ארבעת הביצים לחלמונים וחלבונים. לוקחים 4 חלבונים, ומקציפים במהירות גבוהה. לאחר שהקצף קצת מתייצב, מוסיפים במזיגה איטית רבע כוס סוכר וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 4 מתוך 10

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 5 מתוך 10

מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הקוטג', השמנת, 4 חלמון ביצה, 2 סוכר ווניל, כף קינמון וחצי כוס סוכר. מוסיפים האטריות ומערבבים לתערובת אחידה.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 6 מתוך 10

מעבירים כשני שליש מהקצף לתערובת האטריות, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך התערובת.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 7 מתוך 10

מעבירים לתבנית משומנת בחמאה (רק בתחתית) ומורחים בעדינות עם לקקן רטוב קצת במים, את השליש הנותר של הקצף. מומלץ לפזר עוד מעט קינמון מעל הקצף.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 8 מתוך 10

מנמיכים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), ואופים במשך כ-60 דקות. בודקים לאחר 20 דק' - אם רואים שהפשטידה נעשית חומה מדי, אפשר לכסות בזהירות עם נייר אלומיניום.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 9 מתוך 10

לאחר שעה של אפייה, בודקים עם קיסם אם הפשטידה יבשה (מעט זה בסדר לא כמו עוגה), אם לא - ממשיכים לאפות כ-10 דק'.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

שלב 10 מתוך 10

מכבים את התנור ומשהים את הפשטידה כ-20 דקות בתנור לקירור איטי. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פשטידת שכבות פסטה

    פשטידת שכבות פסטה

    60 דקות קל
  • פשטידת תרד עם גבינה בולגרית

    פשטידת תרד עם גבינה בולגרית

    55 דקות בינוני
  • פשטידת פטריות מדהימה

    פשטידת פטריות מדהימה

    95 דקות בינוני
  • פשטידת בשר ותפוחי אדמה

    פשטידת בשר ותפוחי אדמה

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים