המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים מחבת שמים את השמן ומטגנים את הבצל (אותו קיצצנו לקוביות קטנות) ואת השום (גם הוא קצוץ), מביאים אותם להזהבה.
מכניסים את הטונה (כמובן מסוננת ממים או שמן) מטגנים כשלוש דקות תוך ערבוב.
מכניסים את הרסק עגבניות ממשיכים לערבב כשתי דקות, מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב על אש בינונית כשלוש דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מכבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט. התערובת צריכה להיות בצבע ורוד.
במקביל אנחנו מבשלים את האיטריות לפי הוראות ההכנה על גבי החבילה אך לא נבשל אותן ממש עד הסוף שתהיה רכה אך לא יותר מזה.
כאשר סיננו את האיטריות ניתן להן מעט זמן להתקרר גם.
לוקחים קערה ומכניסים לתוכה את הכל: התערובת, האיטריות, הקוטג' ו-50 גרם של פתיתי הגבינה. מערבבים הכל ביחד ומכניסים לתבנית חד פעמית או לתבנית רגילה.
מעל הפשטידה לפזר את שאר פתיתי הגבינה ונכניס אותה לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לכעשרים דקות. כאשר תראו את הפשטידה זהובה זה אומר שהיא מוכנה...אז בהצלחה ובתאבון!!!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0