המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים 6 כפות שמן זית במחבת גדולה ומזהיבים בה את הבצל.
מברישים תחתית ודפנות של תבנית פיירקס גדולה בשמן זית ומניחים עליה דף פילו כך ששוליו יגלשו החוצה. מברישים גם אותו במעט שמן ומפזרים עליו כף פירורי לחם.
מניחים על דף הפילו עוד דף ומברישים אותו בשמן זית. מפזרים כף פירורי לחם ומניחים מעל עוד עלה פילו. מברישים בשמן זית (בסך הכל נוצר בסיס בן שלושה עלי פילו לפשטידה).
טורפים היטב את הביצים. מעבירים את רוב בלילת הביצים הטרופות (למעט כף אחת) לקערה גדולה. מוסיפים את היוגורט ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. טורפים היטב. יוצקים מחצית מתערובת היוגורט והביצים לתבנית.
מניחים על שכבת היוגורט עלה פילו, מברישים בשמן זית ומפזרים מעל כף פירורי לחם. מניחים עוד עלה ומברישים בשמן זית. מפזרים מעל את הבצל המטוגן.
מניחים מעל עלה פילו, מברישים בשמן זית ומפזרים כף פירורי לחם. מניחים עוד עלה ומברישים בשמן זית.
יוצקים מעל את תערובת היוגורט שנותרה ומפזרים מעל את הקשקבל. מקפלים כלפי פנים את כל שולי דפי הפילו (הם לא ייסגרו לגמרי מעל היוגורט וזה בסדר).
מברישים במעט הביצה הטרופה ששמרנו (יהיה קל יותר לעסות את זה אחרי שמוסיפים לביצה כפית מים וטורפים היטב).
אופים בחום של 180 מעלות 45 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0