דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קינוח מוס למון-ליים אישי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קינוח מוס למון-ליים אישי

קינוח מוס למון-ליים אישי

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
קינוח אישי מפואר, לארוחות חגיגיות במיוחד, ביסקוויט פריך למטה ומוס לימון אווירי למעלה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
90  גרם
חמאה רכה
45  גרם
סוכר לבן
145  גרם
קמח לבן
1 
גרידת לימון שטוחה
5  גרם
ג'לטין
30  מיליליטר
מים
125  מיליליטר
חלב
1  כפית
גרידת לימון
50  גרם
סוכר לבן
10  גרם
קמח תירס
2 
חלמון
25  גרם
מיץ לימון
50  גרם
חלמון
50  גרם
סוכר לבן
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
120  גרם
שוקולד לבן
70  גרם
שמנת מתוקה
1 
גרידת לימון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר וגרידת לימון במיקסר עם וו גיטרה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הקמח המנופה ומעבדים עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
  • שלב 3

    0 דקות
    שומרים את הבצק מכוסה במקרר.
  • שלב 4

    10 דקות
    מערבבים ג'לטין ומים יחד, ומניחים בצד ל-10 דקות לפני שמשתמשים - ממיסים את הג'לטין במיקרוגל.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרתיחים את החלב עם מעט מהסוכר וגרידת לימון.
  • שלב 6

    0 דקות
    טורפים יחד חלמונים, יתרת הסוכר וקורנפלור. כשהנוזל רותח עושים השוואת טמפרטורות עם הביצים ומבשלים לקרם פטיסייר חלק תוך כדי ערבוב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים לקרם פטיסייר את הג'לטין המומס.
  • שלב 8

    0 דקות
    מצננים את הקרם ל-25 מעלות (בטמפרטורת החדר).
  • שלב 9

    0 דקות
    מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב ומקפלים לקרם פטיסייר.
  • שלב 10

    0 דקות
    מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים בעדינות לקרם.
  • שלב 11

    0 דקות
    מרדדים את הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ.
  • שלב 12

    0 דקות
    קורצים עיגולים למנות אישיות ומחוררים בעזרת מזלג.
  • שלב 13

    0 דקות
    אופים את תחתיות הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן מזהיבות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מרפדים תבניות או רינגים אישיים בשקף ומניחים בכל רינג תחתית בצק אפויה.
  • שלב 15

    0 דקות
    מעל הבצק מזלפים קרם לימון וליים ומיישרים בעזרת פלטה. מקפיאים במשך מספר שעות.
  • שלב 16

    0 דקות
    מביאים שמנת מתוקה לרתיחה ומוסיפים לשוקולד הלבן. מערבבים לגנאש חלק.
  • שלב 17

    0 דקות
    מוסיפים לתוך הגנאש את זסט הלימון והליים, מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה בעודה קפואה.מצפים את ציפוי הגנאש בנפאז' ניטראלי ומקרון במלית מתאימה.
קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 1 מתוך 17

מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר וגרידת לימון במיקסר עם וו גיטרה.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 2 מתוך 17

מוסיפים את הקמח המנופה ומעבדים עד שנוצר בצק חלק ואחיד.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 3 מתוך 17

שומרים את הבצק מכוסה במקרר.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 4 מתוך 17

מערבבים ג'לטין ומים יחד, ומניחים בצד ל-10 דקות לפני שמשתמשים - ממיסים את הג'לטין במיקרוגל.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 5 מתוך 17

מרתיחים את החלב עם מעט מהסוכר וגרידת לימון.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 6 מתוך 17

טורפים יחד חלמונים, יתרת הסוכר וקורנפלור. כשהנוזל רותח עושים השוואת טמפרטורות עם הביצים ומבשלים לקרם פטיסייר חלק תוך כדי ערבוב.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 7 מתוך 17

מוסיפים לקרם פטיסייר את הג'לטין המומס.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 8 מתוך 17

מצננים את הקרם ל-25 מעלות (בטמפרטורת החדר).

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 9 מתוך 17

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב ומקפלים לקרם פטיסייר.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 10 מתוך 17

מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים בעדינות לקרם.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 11 מתוך 17

מרדדים את הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 12 מתוך 17

קורצים עיגולים למנות אישיות ומחוררים בעזרת מזלג.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 13 מתוך 17

אופים את תחתיות הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן מזהיבות.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 14 מתוך 17

מרפדים תבניות או רינגים אישיים בשקף ומניחים בכל רינג תחתית בצק אפויה.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 15 מתוך 17

מעל הבצק מזלפים קרם לימון וליים ומיישרים בעזרת פלטה. מקפיאים במשך מספר שעות.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 16 מתוך 17

מביאים שמנת מתוקה לרתיחה ומוסיפים לשוקולד הלבן. מערבבים לגנאש חלק.

קינוח מוס למון-ליים אישי

שלב 17 מתוך 17

מוסיפים לתוך הגנאש את זסט הלימון והליים, מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה בעודה קפואה.מצפים את ציפוי הגנאש בנפאז' ניטראלי ומקרון במלית מתאימה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קינוחי כוסות לפסח

    קינוחי כוסות לפסח

    30 דקות קל
  • קינוח קדאיף

    קינוח קדאיף

    45 דקות בינוני
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר
  • קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים