דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
קציצות עסיסיות שטוגנו קלות, מבושלות ברוטב עשיר של עגבניות ופטריות. מנה נפלאה שמשתדכת לאורז, פסטה, פתיתים או קוסקוס

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
בשר טחון
500  גרם
טלה טחון טחון
0.5  כוס
פטרוזיליה קצוצים דק
1 
ביצה
3  כפות
קמח מצה או עד 4 כפות
3  כפות
קטשופ 750 גרם אסם
1 
בצל ירוק מגורר
1  שן
שום כתוש
0.25  כפית
בהרט
2  עלים
תימין
0  לפי הטעם
מלח
1.5  כפות
שמן קנולה לטיגון
5 
עגבנייה בינוניות חלוטות וחתוכות לקוביות קטנות
2  כפות
קטשופ 750 גרם אסם
1  חבילה
רסק עגבניות 100 גרם
1  סלסילה
פטריות שמפיניון חצויות
1 
בצל ירוק קצוץ דק
1  שן
שום כתוש
2  עלים
תימין
0  לפי הטעם
מלח
2  עלים
רוזמרין קצוצים דק
0.33  כוס
מים
3  כפות
שמן זית
0  לפי הטעם
פלפל שחור
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות. לשים את התערובת בידיים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצרים קציצות עגולות ומשטחים מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת עד שהוא חם מאד, ומטגנים במשך כדקה אחת מכל צד, עד להזהבה קלה מבחוץ (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות לגמרי כי הן ימשיכו להתבשל ברוטב).
  • שלב 4

    0 דקות
    מטגנים בסיר עם שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את הפטריות החצויות, ומטגנים אותן עד שהפטריות מגירות נוזלים. מוסיפים לסיר את שן השום הכתושה, ומערבבים היטב. מתבלים עם עלי התימין והרוזמרין הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים קורט מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שנוזלי הפטריות מתאדים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, רסק עגבניות, קטשופ, מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות. אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהטעמים התמזגו והקציצות מבושלות לחלוטין. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
  • שלב 8

    0 דקות
    מגישים חם לצד אורז.
קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 1 מתוך 8

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות. לשים את התערובת בידיים עד לקבלת מרקם אחיד.

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 2 מתוך 8

יוצרים קציצות עגולות ומשטחים מעט.

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 3 מתוך 8

מחממים שמן במחבת עד שהוא חם מאד, ומטגנים במשך כדקה אחת מכל צד, עד להזהבה קלה מבחוץ (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות לגמרי כי הן ימשיכו להתבשל ברוטב).

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 4 מתוך 8

מטגנים בסיר עם שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 5 מתוך 8

מוסיפים לסיר את הפטריות החצויות, ומטגנים אותן עד שהפטריות מגירות נוזלים. מוסיפים לסיר את שן השום הכתושה, ומערבבים היטב. מתבלים עם עלי התימין והרוזמרין הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים קורט מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שנוזלי הפטריות מתאדים.

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 6 מתוך 8

מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, רסק עגבניות, קטשופ, מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות. אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 7 מתוך 8

מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהטעמים התמזגו והקציצות מבושלות לחלוטין. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.

קציצות בקר ופטריות ברוטב עגבניות עשבי תיבול

שלב 8 מתוך 8

מגישים חם לצד אורז.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים