דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מיכל דרור-רימון
מלוח, מתוק ופיקנטי השתלבו לתבשיל נהדר של קציצות ברוטב. נשאר רק להכין פתיתים, פסטה או פירה כתוספת

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
בשר עגל טחון
1 
בצל בינוני קצוץ דק דק
0.5  כוס
פירורי לחם פירורית זהב
1 
ביצה
1  זר
כוסברה קצוץ דק
8  עלים
בזיליקום קצוצים דק (כן,כן, אני לא מתבלבלת. בזיליקום!!)
0.25  כפית
קינמון
0  לפי הטעם
פלפל שחור
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
1 
בצל גדול פרוס לטבעות
2  שיני
שום
2 
עגבנייה בשלות חתוכות לקוביות
0.5  שקית
תמר
1  חבילה
רסק עגבניות
0  לפי הטעם
פלפל שחור
1  קורט
פפריקה אדומה מתוקה
2.5  כוסות
מים
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. *ניתן להמיר את בשר העגל הטחון בבשר בקר רגיל, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 2

    0 דקות
    ליצור מהתערובת עיגולים בינוניים (בערך בגודל של כדור פינג פונג).
  • שלב 3

    0 דקות
    לחמם במחבת שמן, לטגן את הקציצות כדקה מכל צד ולהעביר לקערה עם נייר סופג. חשוב!!!! - מטרת הטיגון היא לסגור את הקציצות על מנת שלא יתפרקו בבישול, ולכן, בעדינות עם הצבע. אין צורך לשרוף אותם.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את הרוטב: בסיר אחר, לטגן קלות את טבעות הבצל עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את שיני השום ולהזהיבן קלות (זהירות!!! לא מטגנים שום יותר מדיי זמן אחרת נהיה לו טעם מר).
  • שלב 5

    0 דקות
    לחתוך את התמרים בקצוות, להוריד מהם את הקליפה, להוציא את החרצנים, לחתוך לחצאים ולהוסיפם לתוך הסיר.
  • שלב 6

    0 דקות
    להוסיף את קוביות העגבניות ואת רסק העגבניות ולבחוש.
  • שלב 7

    0 דקות
    להוסיף את התבלינים לפי הטעם (אפשר להוסיף גם רבע כפית של קינמון טחון למי שאוהב, אבל אל תשכחו שהוספנו כבר בקציצות. או, או!)
  • שלב 8

    0 דקות
    להוסיף כ- 2 וחצי עד 3 כוסות מים. להביא את הרוטב לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם.
  • שלב 9

    0 דקות
    להעביר לאש נמוכה ולהוסיף את הקציצות לאט ובזהירות כך שהרוטב ייכסה את כולן. לכסות את הסיר ולבדוק מדי פעם שהבצל והתמרים לא נדבקים לתחתית.
  • שלב 10

    0 דקות
    לבשל כשעה על אש קטנה עד שהקציצות סופגות את הרוטב.
  • שלב 11

    0 דקות
    זהו חברים. העבודה הקשה הסתיימה אבל תאמינו לי שבסוף זה יהיה שווה את המאמץ.
קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 1 מתוך 11

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. *ניתן להמיר את בשר העגל הטחון בבשר בקר רגיל, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 2 מתוך 11

ליצור מהתערובת עיגולים בינוניים (בערך בגודל של כדור פינג פונג).

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 3 מתוך 11

לחמם במחבת שמן, לטגן את הקציצות כדקה מכל צד ולהעביר לקערה עם נייר סופג. חשוב!!!! - מטרת הטיגון היא לסגור את הקציצות על מנת שלא יתפרקו בבישול, ולכן, בעדינות עם הצבע. אין צורך לשרוף אותם.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 4 מתוך 11

מכינים את הרוטב: בסיר אחר, לטגן קלות את טבעות הבצל עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את שיני השום ולהזהיבן קלות (זהירות!!! לא מטגנים שום יותר מדיי זמן אחרת נהיה לו טעם מר).

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 5 מתוך 11

לחתוך את התמרים בקצוות, להוריד מהם את הקליפה, להוציא את החרצנים, לחתוך לחצאים ולהוסיפם לתוך הסיר.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 6 מתוך 11

להוסיף את קוביות העגבניות ואת רסק העגבניות ולבחוש.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 7 מתוך 11

להוסיף את התבלינים לפי הטעם (אפשר להוסיף גם רבע כפית של קינמון טחון למי שאוהב, אבל אל תשכחו שהוספנו כבר בקציצות. או, או!)

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 8 מתוך 11

להוסיף כ- 2 וחצי עד 3 כוסות מים. להביא את הרוטב לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 9 מתוך 11

להעביר לאש נמוכה ולהוסיף את הקציצות לאט ובזהירות כך שהרוטב ייכסה את כולן. לכסות את הסיר ולבדוק מדי פעם שהבצל והתמרים לא נדבקים לתחתית.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 10 מתוך 11

לבשל כשעה על אש קטנה עד שהקציצות סופגות את הרוטב.

קציצות בשר ברוטב עגבניות ותמרים

שלב 11 מתוך 11

זהו חברים. העבודה הקשה הסתיימה אבל תאמינו לי שבסוף זה יהיה שווה את המאמץ.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים