המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוטמים את קצות הכרישות (השורשים והחלק הירוק כהה), נפטרים מהשכבה החיצונית שלהן, חוצים לאורך ופורסים דק-דק.
מחממים רבע כוס שמן בסיר. מוסיפים לסיר את הכרישות הפרוסות ורבע כוס מים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה עד שהכרישות רכות בערך 25 דקות. מערבבים מדי פעם.
כשהכרישות רכות, מסירים את המכסה, מגבירים להבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שאין יותר נוזלים בסיר. מסירים מהאש, מוסיפים את תוכן חבילת הטחון מן הצומח ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
מוסיפים מלח, פלפל, פירורי לחם ואת הביצים. מערבבים היטב ומשהים לפחות חצי שעה (אפשר גם לשמור לילה במקרר).
מחממים את שלושת רבעי כוס השמן הנותרים במחבת רחבה או בסיר. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. אין צורך לגלגל את הקציצות בפירורי לחם לפני הטיגון.
לחילופין, אפשר למרוח את הקציצות בשמן, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה. יש להפוך פעם אחת במהלך האפייה.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. את הקציצות שנותרו אפשר לשמור עד יומיים במקרר. הן טעימות מאוד בכריכים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0