דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות כרישה עם גבינה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות כרישה עם גבינה

קציצות כרישה עם גבינה

(0)
80 דקות
קל
מתכונאי/ת: נירית פסלר
קציצות כרישה אפויות עם גבינה בולגרית. טעימות ונפלאות גם כנשנוש, גם כתוספת לשולחן שבועות וגם לארוחת ערב קלילה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
כרישה גדולות
1 
תפוח אדמה גדול
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית
2 
ביצה
4  כפות
שמן זית
5  כפות
קמח מצה
1  כפית
פלפל גרוס דק
2  כפות
שמן זית למריחה על נייר האפייה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנקים היטב את הכרישות וחותכים לאורך של 10 ס"מ (כלומר, כל גבעול כרשה יש לחלק ל 2-3 חלקים שווים) ומניחים בסיר עמוק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מקלפים את תפוח האדמה ומוסיפים לסיר עם הכרישות. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  • שלב 3

    0 דקות
    לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה רך. זאת האינדיקציה הכי טובה לדעת שהכרישה התרככה גם כן.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים את הכרישות ואת תפוח האדמה למסננת ומסננים כשעה או עד שהכרשות השילו מעליהן את רוב נוזלי הבישול.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים את הכרישה ואת תפוח האדמה למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הגבינה וטוחנים בשנית בכמה פולסים עד למצב של עיסה שיש בה פירורים ברורים של גבינה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים את הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל ו-4 כפות שמן זית ומערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות יחסית רכה אך לא נוזלית.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב 2-3 כפות שמן זית בעזרת הידיים.
  • שלב 9

    0 דקות
    בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן.
  • שלב 10

    20 דקות
    אופים במשך 20 דקות או עד שפני הקציצות הופכות לצבע זהוב כהה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מגישים עם יוגורט חמצמץ.
קציצות כרישה עם גבינה

שלב 1 מתוך 11

מנקים היטב את הכרישות וחותכים לאורך של 10 ס"מ (כלומר, כל גבעול כרשה יש לחלק ל 2-3 חלקים שווים) ומניחים בסיר עמוק.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 2 מתוך 11

מקלפים את תפוח האדמה ומוסיפים לסיר עם הכרישות. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 3 מתוך 11

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה רך. זאת האינדיקציה הכי טובה לדעת שהכרישה התרככה גם כן.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 4 מתוך 11

מעבירים את הכרישות ואת תפוח האדמה למסננת ומסננים כשעה או עד שהכרשות השילו מעליהן את רוב נוזלי הבישול.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 5 מתוך 11

מעבירים את הכרישה ואת תפוח האדמה למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 6 מתוך 11

מוסיפים את הגבינה וטוחנים בשנית בכמה פולסים עד למצב של עיסה שיש בה פירורים ברורים של גבינה.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 7 מתוך 11

מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים את הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל ו-4 כפות שמן זית ומערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות יחסית רכה אך לא נוזלית.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 8 מתוך 11

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב 2-3 כפות שמן זית בעזרת הידיים.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 9 מתוך 11

בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 10 מתוך 11

אופים במשך 20 דקות או עד שפני הקציצות הופכות לצבע זהוב כהה.

קציצות כרישה עם גבינה

שלב 11 מתוך 11

מגישים עם יוגורט חמצמץ.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ר רחל סידי

אפשר לא לטחון רק לקבצץ

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • אביב
  • טאפסים
  • תוספות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים