דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות עוף עם סלרי וכרישה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות עוף עם סלרי וכרישה

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
מנה עיקרית מושלמת לארוחה משפחתית

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
נתח פרגית טחונים
1  זר
פטרוזיליה שטופה ומיובשת
1 
בצל קלוף וחתוך לרבעים
1 
ביצה
0.33  כוס
פירורי לחם פירורית זהב
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור גרוס
0.5  כפית
כמון טחון
0.5  כפית
זרעי כוסברה טחונים
0.25  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
4  כפות
שמן זית
3 
כרישה שטופות ופרוסות לחצאי עיגולים
2 
שורש סלרי בינוניים, כולל הגבעולים
4  שיני
שום פרוסות
2  כוסות
מים
10  ענפי
זעפרן
0.5  כפית
כמון טחון
0.5  כפית
זרעי כוסברה
0.5  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור טחון
0.25  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
0.25  כפית
כורכום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מסירים מהפטרוזיליה את החלק התחתון של הגבעולים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הבצל, עד קבלת מחית חלקה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות ומניחים במקרר עד השימוש.
  • שלב 4

    0 דקות
    מפרידים את שורשי הסלרי מהגבעולים ושוטפים היטב. קולפים את שורשי הסלרי וחותכים אותם לפלחים בעובי חצי סנטימטר. מסירים מגבעולי הסלרי את העלים. שוטפים את הגבעולים וקוצצים לטבעות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מטגנים כרישה במשך עשר דקות. מוסיפים פלחי סלרי, גבעולי סלרי קצוצים, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים תוך כדי ערבוב חמש דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    בינתיים קולים במחבת יבשה זעפרן, זרעי כמון וכוסברה כדקה, עד שריחם "נפתח", מעבירים למכתש ועלי או מטחנת תבלינים וכותשים לאבקה גסה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את התבלינים וממשיכים בטיגון עוד שתי דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים מים רותחים, מוודאים רתיחה ומוסיפים את הקציצות.
  • שלב 10

    30 דקות
    מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית בלי לערבב.
  • שלב 11

    0 דקות
    מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • שלב 12

    30 דקות
    מערבבים את הקציצות בעדינות, מכסים ומכניסים לתנור. צולים 30 דקות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.
קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 1 מתוך 13

מסירים מהפטרוזיליה את החלק התחתון של הגבעולים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הבצל, עד קבלת מחית חלקה.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 2 מתוך 13

מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 3 מתוך 13

מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות ומניחים במקרר עד השימוש.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 4 מתוך 13

מפרידים את שורשי הסלרי מהגבעולים ושוטפים היטב. קולפים את שורשי הסלרי וחותכים אותם לפלחים בעובי חצי סנטימטר. מסירים מגבעולי הסלרי את העלים. שוטפים את הגבעולים וקוצצים לטבעות.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 5 מתוך 13

מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מטגנים כרישה במשך עשר דקות. מוסיפים פלחי סלרי, גבעולי סלרי קצוצים, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים תוך כדי ערבוב חמש דקות.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 6 מתוך 13

בינתיים קולים במחבת יבשה זעפרן, זרעי כמון וכוסברה כדקה, עד שריחם "נפתח", מעבירים למכתש ועלי או מטחנת תבלינים וכותשים לאבקה גסה.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 7 מתוך 13

מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 8 מתוך 13

מוסיפים לסיר את התבלינים וממשיכים בטיגון עוד שתי דקות.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 9 מתוך 13

מוסיפים מים רותחים, מוודאים רתיחה ומוסיפים את הקציצות.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 10 מתוך 13

מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית בלי לערבב.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 11 מתוך 13

מחממים תנור ל-150 מעלות.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 12 מתוך 13

מערבבים את הקציצות בעדינות, מכסים ומכניסים לתנור. צולים 30 דקות.

קציצות עוף עם סלרי וכרישה

שלב 13 מתוך 13

מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים