מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה, עד שמזהיב.
שלב 3
0 דקות
בזמן טיגון הבצל, חולטים את העגבניות במים רותחים כחמש דקות, מסננים ומסירים את הקליפות. מסירים את ראש העגבנייה, את הנוזלים ואת הגרעינים ומשאירים רק את בשר העגבנייה. חותכים אותו לקוביות בינוניות, לא קטנות מדי.
שלב 4
0 דקות
כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום פרוס. ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.
שלב 5
0 דקות
מעבירים את תכולת המחבת לסיר, ומוסיפים אליו את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים. מדליקים אש גבוהה, ומערבבים היטב למשך דקה, כדי לחבר היטב את הרסק עם המים. לאחר דקה, בודקים את סמיכות הרוטב. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל מוסיפים רסק עגבניות. לבסוף, הוא צריך להיות סמיך, אבל לא מידי.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב: מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
שלב 7
0 דקות
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
שלב 8
0 דקות
כדאי להשאיר כ-60 דקות על האש, ולא לשכוח לערבב כל עשר דקות בערך.
שלב 9
0 דקות
לאחר סיום הבישול, מצננים לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים ומניחים את עלי הדפנה.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
9
ממיסים את המחמאה ושמן הזית על מחבת גדולה.
שלב 2
מתוך
9
מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה, עד שמזהיב.
שלב 3
מתוך
9
בזמן טיגון הבצל, חולטים את העגבניות במים רותחים כחמש דקות, מסננים ומסירים את הקליפות. מסירים את ראש העגבנייה, את הנוזלים ואת הגרעינים ומשאירים רק את בשר העגבנייה. חותכים אותו לקוביות בינוניות, לא קטנות מדי.
שלב 4
מתוך
9
כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום פרוס. ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.
שלב 5
מתוך
9
מעבירים את תכולת המחבת לסיר, ומוסיפים אליו את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים. מדליקים אש גבוהה, ומערבבים היטב למשך דקה, כדי לחבר היטב את הרסק עם המים. לאחר דקה, בודקים את סמיכות הרוטב. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל מוסיפים רסק עגבניות. לבסוף, הוא צריך להיות סמיך, אבל לא מידי.
שלב 6
מתוך
9
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב: מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
שלב 7
מתוך
9
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
שלב 8
מתוך
9
כדאי להשאיר כ-60 דקות על האש, ולא לשכוח לערבב כל עשר דקות בערך.
שלב 9
מתוך
9
לאחר סיום הבישול, מצננים לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים ומניחים את עלי הדפנה.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0