המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את פרוסות התפו"א, רק עד שיהיו רכים למאכל. אך לא יותר מידי, שלא ימעכו.
מסננים ממי הבישול ומעבירים לתבנית בינונית משומנת במעט שמן זית, ממתינים לצינון ומסדרים.
זורים מעל מלח ופלפל לפי העין. מקסימום כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
מטגנים את השום בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כחמש דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את השמנת, מערבבים כל דקה, וברגע שהשמנת מתחילה לבעבע מנמיכים את הלהבה.
מפעילים את התנור על 200 מעלות צלזיוס.
מוסיפים למחבת את שאר רכיבי הרוטב, גבינה, מוסקט, מלח, פלפל ומערבבים להמסת הגבינה. כשהגבינה הצהובה נעלמת ממרקם הרוטב, מכבים את האש.
יוצקים את הרוטב על התפו"א.
אם רוצים הקרמה יפה, מפזרים מעט גבינה צהובה מעל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
אפשר לצנן את התפו"א בתנור עם דלת פתוחה, או מחוץ לתנור.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0