דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אסתר דולב
גרסת פיוז'ן חגיגית ומפתיעה לממולאים, כשהפעם במקום ירקות ממלאים תפוחי עץ במלית עשירה של פרגיות עסיסיות והמון דברים טובים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.33  כוס
טחינה משובחת
2  כפות
דבש
3  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
0.5  כפית
ג'ינג'ר מגורר
3  כפות
מיץ לימון
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
8 
תפוח עץ גדולים
0.5  קילוגרם
נתח פרגית טחונות
1 
בצל גדול קצוץ דק
2  כפות
שמן זית
2 
גזר מגוררים דק
3  שיני
שום קצוצות
2  כפות
פטרוזיליה קצוצה
2  כפות
כוסברה קצוצה
1 
ביצה
1  כפית
זנגביל קצוץ
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
0.25  כפית
אגוז מוסקט טחון
0.25  כפית
קינמון טחון
0.5  כוס
יין לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת התפוחים: מרוקנים 2/3 מתוכנם של תפוחי העץ בעזרת כף פריזאית או סכין. נפטרים מהגרעינים ואת חתיכות התפוח הנותרות קוצצים ושומרים להמשך.
  • שלב 2

    5 דקות
    מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות לריכוך ראשוני.
  • שלב 3

    2 דקות
    מוסיפים את הגזר, השום והג'ינג'ר ומערבבים יחד תוך טיגון כ-2 דקות .
  • שלב 4

    4 דקות
    מוסיפים את הפרגית הטחונה, מערבבים בכף עץ להפרדת הפירורים ומטגנים 4 דקות או עד שהבשר מחליף צבע. מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול. מערבבים היטב. מורידים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את התפוח הקצוץ ואת הביצה ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • שלב 7

    40 דקות
    ממלאים את התפוחים בתערובת העוף המתובל ומניחים בתבנית אפיה עמוקה. יוצקים לתוכה את היין הלבן, מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות.
  • שלב 8

    10 דקות
    מוציאים את תבנית התפוחים מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מזליפים על התפוחים מהנוזלים שהצטברו בתבנית ואופים ללא כיסוי, 10 דקות נוספות.
  • שלב 9

    0 דקות
    הכנת הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
  • שלב 10

    0 דקות
    מגישים את התפוחים לצד הרוטב.
תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 1 מתוך 10

הכנת התפוחים: מרוקנים 2/3 מתוכנם של תפוחי העץ בעזרת כף פריזאית או סכין. נפטרים מהגרעינים ואת חתיכות התפוח הנותרות קוצצים ושומרים להמשך.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 2 מתוך 10

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות לריכוך ראשוני.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים את הגזר, השום והג'ינג'ר ומערבבים יחד תוך טיגון כ-2 דקות .

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים את הפרגית הטחונה, מערבבים בכף עץ להפרדת הפירורים ומטגנים 4 דקות או עד שהבשר מחליף צבע. מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול. מערבבים היטב. מורידים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים את התפוח הקצוץ ואת הביצה ומערבבים.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 6 מתוך 10

מחממים תנור ל-190 מעלות.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 7 מתוך 10

ממלאים את התפוחים בתערובת העוף המתובל ומניחים בתבנית אפיה עמוקה. יוצקים לתוכה את היין הלבן, מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 8 מתוך 10

מוציאים את תבנית התפוחים מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מזליפים על התפוחים מהנוזלים שהצטברו בתבנית ואופים ללא כיסוי, 10 דקות נוספות.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 9 מתוך 10

הכנת הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב.

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

שלב 10 מתוך 10

מגישים את התפוחים לצד הרוטב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
כ כוכבה פנחסי

לא המתכון לא ברור האם אפשר להחליף את היין

מערכת בישולים

היי כוכבה, היין הלבן הכרחי לרוטב ולטעמים של המנה. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • תוספות
  • מתאבנים
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    30 דקות קל
  • לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    45 דקות קל
  • טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים