דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופלה שוקולד קלאסי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופלה שוקולד קלאסי

סופלה שוקולד קלאסי

(0)
25 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נעם גרינפלד
סופלה שוקולד אישי במתכון קלאסי ומפורט, בתוך מעטפת פריכה מסתתר שוקולד נוזלי, עשיר ומשכר, פשוט תענוג

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
0.33  כוס
שמנת מתוקה
2 
ביצה מופרדות, בטמפרטורת החדר
3 
חלמון בטמפרטורת החדר
0.5  כפית
מיץ לימון
0.25  כוס
סוכר לבן
20  גרם
חמאה מומסת, לשימון התבנית
1  כפית
סוכר לבן לפזר בכל תבנית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

25 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים 8 תבניות אישיות חסינות חום לסופלה בקוטר של כ-9 ס"מ כל אחת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מברישים את התחתית והדפנות של כל תבנית בחמאה מומסת. מפזרים כפית סוכר, מסובבים ומטלטלים כל תבנית לפיזור אחיד של הסוכר. הופכים ומנערים את הסוכר המיותר ומניחים בצד.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר אדים (באן מארי).
  • שלב 5

    0 דקות
    בסיר קטן מחממים את השמנת על להבה נמוכה עד שהיא חמה אבל לא רותחת.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים את השמנת החמה בבת אחת אל תוך השוקולד המומס, ובעזרת מטרפה מקציפים עד שהתערובת חלקה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את שני החלמונים אחד אחר השני, ומקציפים עד שהתערובת חלקה לגמרי ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומניחים בצד.
  • שלב 8

    0 דקות
    בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון במהירות בינונית, לקצף לבן ויציב. מעלים את המהירות לבינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף חזק אבל גמיש (שימו לב, הקצפת יתר פוגמת).
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים רבע מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבסיס עם השוקולד (תערובת זו צריכה להיות פושרת - לא חמה מדי ולא צוננת מדי). לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את שאר החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצקים את התערובת לתוך התבניות וממלאים אותן כמעט עד הסוף. מניחים את תבניות הסופלה מעל לתבנית אפייה שטוחה, ומניחים בתחתית התנור ללא רשת מעליהם.
  • שלב 11

    13 דקות
    אופים כ-13 דקות עד שהסופלה תופח, חלקו העליון נראה יציב ויבש מעט, והפנים רך וקרמי. מוציאים מהתנור ומגישים.
סופלה שוקולד קלאסי

שלב 1 מתוך 11

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 2 מתוך 11

מכינים 8 תבניות אישיות חסינות חום לסופלה בקוטר של כ-9 ס"מ כל אחת.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 3 מתוך 11

מברישים את התחתית והדפנות של כל תבנית בחמאה מומסת. מפזרים כפית סוכר, מסובבים ומטלטלים כל תבנית לפיזור אחיד של הסוכר. הופכים ומנערים את הסוכר המיותר ומניחים בצד.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 4 מתוך 11

ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר אדים (באן מארי).

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 5 מתוך 11

בסיר קטן מחממים את השמנת על להבה נמוכה עד שהיא חמה אבל לא רותחת.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 6 מתוך 11

יוצקים את השמנת החמה בבת אחת אל תוך השוקולד המומס, ובעזרת מטרפה מקציפים עד שהתערובת חלקה.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 7 מתוך 11

מוסיפים את שני החלמונים אחד אחר השני, ומקציפים עד שהתערובת חלקה לגמרי ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומניחים בצד.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 8 מתוך 11

בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון במהירות בינונית, לקצף לבן ויציב. מעלים את המהירות לבינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף חזק אבל גמיש (שימו לב, הקצפת יתר פוגמת).

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 9 מתוך 11

מערבבים רבע מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבסיס עם השוקולד (תערובת זו צריכה להיות פושרת - לא חמה מדי ולא צוננת מדי). לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את שאר החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 10 מתוך 11

יוצקים את התערובת לתוך התבניות וממלאים אותן כמעט עד הסוף. מניחים את תבניות הסופלה מעל לתבנית אפייה שטוחה, ומניחים בתחתית התנור ללא רשת מעליהם.

סופלה שוקולד קלאסי

שלב 11 מתוך 11

אופים כ-13 דקות עד שהסופלה תופח, חלקו העליון נראה יציב ויבש מעט, והפנים רך וקרמי. מוציאים מהתנור ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא גלוטן
  • ללא גלוטן
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • מתכוני קינוחים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופלה שוקולד

    סופלה שוקולד

    50 דקות בינוני
  • קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    50 דקות בינוני
  • עוגת סופלה שוקולד

    עוגת סופלה שוקולד

    85 דקות מאתגר
  • סופלה שוקולד חם ומדהים

    סופלה שוקולד חם ומדהים

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים