דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת מוס שוקולד ודובדבנים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
שלוש שכבות מפוארות של מוס: הראשון משוקולד מריר, השני מדובדבנים והשלישי משוקולד לבן. מקשטים בעדשים ופירות טריים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
ביצה
5  כפות
סוכר לבן
0.33  כוס
שמנת מתוקה
1  כף
שמנת מתוקה
100  גרם
שוקולד חלב רצוי עם 70%-80% מוצקי קקאו
1  כף
קקאו
200  גרם
שוקולד מריר
75  גרם
חמאה
0.5  כפית
נס קפה
2  כפיות
מים
3 
חלמון
3 
חלמון
1  כפית
סוכר לבן
100  גרם
דובדבנים
250  גרם
שוקולד לבן
0.75  כוס
שמנת מתוקה
125  גרם
שוקולד לבן
50  מיליליטר
שמנת מתוקה שלב (1)
250  מיליליטר
שמנת מתוקה שלב (2)
1 
חלמון
2  כפיות
סוכר לבן
0.5  כפית
ג'לטין
2  כפות
מים
0  לפי הטעם
סוכריות, MARS SNACKFOOD US, סוכריות שוקולד קריספי של M&M משוקולד מריר
0  לפי הטעם
דובדבנים מגולענים
1 
קיווי פרוס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את השוקולד המריר בקערה. מרתיחים קלות את השמנת ויוצקים על השוקולד, תוך כדי ערבוב, עד להמסה (אם הוא לא נמס, מעבירים את הקערה למספר שניות במיקרוגל).
  • שלב 3

    0 דקות
    מאחדים את קרם השוקולד עם קצף הביצים בתנועות קיפול.
  • שלב 4

    0 דקות
    מנפים פנימה את אבקת הקקאו, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-12 דקות (העוגה צריכה להשאר עסיסית ולא יבשה - היא תתקשה בשלב הצינון). מעבירים את העוגה למקפיא לחצי שעה לפחות.
  • שלב 6

    0 דקות
    ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 7

    0 דקות
    ממיסים נס קפה במים הרותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב ומצננים לטמפרטורה של כ-35 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקציפים את החלבונים, מוסיפים תוך כדי הקצפה את כפית הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  • שלב 10

    0 דקות
    מקפלים פנימה את תערובת השוקולד בתנועת קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מחממים את המחית בסיר קטן, או במיקרוגל ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, אבל מפסיקים כאשר הקצפת עדיין נוזלית.
  • שלב 13

    0 דקות
    מוסיפים את מחית הדובדבנים לתוך השמנת, ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • שלב 14

    0 דקות
    יוצקים את התערובת לתוך התבנית שבתוכה הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית למקפיא לשעתיים נוספות.
  • שלב 15

    0 דקות
    מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין חדה מקטינים את קוטר העוגה.
  • שלב 16

    0 דקות
    מרתיחים את הסוכר והשמנת המתוקה (50 מ"ל) ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כשתי דקות ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק.
  • שלב 17

    0 דקות
    ממיסים את הג'לטין עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים לתערובת.
  • שלב 18

    0 דקות
    מקציפים את השמנת המתוקה (250 מ"ל) הקצפה רכה, מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל, עד לקבלת קצפת יציבה.
  • שלב 19

    0 דקות
    מקפלים לתוך הקצפת את תערובת השוקולד הלבן, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 20

    0 דקות
    מצננים את הבסיס ומורחים מעל: שכבה ראשונה מוס שוקולד מריר, שכבה שנייה מוס דובדבנים, שכבה שלישית מוס שוקולד לבן. מכסים ומכניסים ל-5 שעות למקפיא.
  • שלב 21

    0 דקות
    כשעה לפני ההגשה מוציאים מההקפאה. מקשטים עם עדשים משוקולד מריר, פרוסות קיווי ודובדבנים. מניחים במקרר. בתיאבון!
עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 1 מתוך 21

הכנת הבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 2 מתוך 21

מניחים את השוקולד המריר בקערה. מרתיחים קלות את השמנת ויוצקים על השוקולד, תוך כדי ערבוב, עד להמסה (אם הוא לא נמס, מעבירים את הקערה למספר שניות במיקרוגל).

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 3 מתוך 21

מאחדים את קרם השוקולד עם קצף הביצים בתנועות קיפול.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 4 מתוך 21

מנפים פנימה את אבקת הקקאו, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 5 מתוך 21

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-12 דקות (העוגה צריכה להשאר עסיסית ולא יבשה - היא תתקשה בשלב הצינון). מעבירים את העוגה למקפיא לחצי שעה לפחות.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 6 מתוך 21

ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 7 מתוך 21

ממיסים נס קפה במים הרותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 8 מתוך 21

מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב ומצננים לטמפרטורה של כ-35 מעלות.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 9 מתוך 21

מקציפים את החלבונים, מוסיפים תוך כדי הקצפה את כפית הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 10 מתוך 21

מקפלים פנימה את תערובת השוקולד בתנועת קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 11 מתוך 21

מחממים את המחית בסיר קטן, או במיקרוגל ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 12 מתוך 21

מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, אבל מפסיקים כאשר הקצפת עדיין נוזלית.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 13 מתוך 21

מוסיפים את מחית הדובדבנים לתוך השמנת, ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 14 מתוך 21

יוצקים את התערובת לתוך התבנית שבתוכה הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית למקפיא לשעתיים נוספות.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 15 מתוך 21

מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין חדה מקטינים את קוטר העוגה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 16 מתוך 21

מרתיחים את הסוכר והשמנת המתוקה (50 מ"ל) ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כשתי דקות ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 17 מתוך 21

ממיסים את הג'לטין עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים לתערובת.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 18 מתוך 21

מקציפים את השמנת המתוקה (250 מ"ל) הקצפה רכה, מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל, עד לקבלת קצפת יציבה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 19 מתוך 21

מקפלים לתוך הקצפת את תערובת השוקולד הלבן, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 20 מתוך 21

מצננים את הבסיס ומורחים מעל: שכבה ראשונה מוס שוקולד מריר, שכבה שנייה מוס דובדבנים, שכבה שלישית מוס שוקולד לבן. מכסים ומכניסים ל-5 שעות למקפיא.

עוגת מוס שוקולד ודובדבנים

שלב 21 מתוך 21

כשעה לפני ההגשה מוציאים מההקפאה. מקשטים עם עדשים משוקולד מריר, פרוסות קיווי ודובדבנים. מניחים במקרר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • יום הולדת
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים