דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לפת כבושה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לפת כבושה

לפת כבושה

(0)
15 דקות
קל
מתכונאי/ת: אביבית כהן
אין כמו מראה של שכבות ירקות בצנצנת זכוכית גדולה עומדים על עדן החלון. לפת, סלק, שום וסלרי כבושים בתחמיץ ביתי

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
לפת
1  גבעול
סלרי עלים וגבעול
3  שיני
שום
1 
סלק קטן, מקולף ופרוס
5  כפות
מלח
4.5  כוסות
מים
1.5  כוסות
חומץ שמפניה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

15 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חשוב לבחור לפת קטנה. מקלפים, רוחצים ופורסים את הלפת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסדרים בצנצנת זכוכית נקיה שכבות של לפת, סלק, שום ועלי סלרי.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים את המים (אין צורך להרתיח) וממיסים בהם תוך ערבוב את המלח. מוסיפים את החומץ.
  • שלב 4

    0 דקות
    שופכים את התחמיץ על הירקות. חשוב שהתחמיץ יעבור את קו הירקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    סוגרים את צנצנת הזכוכית עם מכסה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעמידים במקום חמים, ליד חלון עם שמש, למשל.
  • שלב 7

    0 דקות
    הירקות מוכנים לאחר 7-10 ימים.
לפת כבושה

שלב 1 מתוך 7

חשוב לבחור לפת קטנה. מקלפים, רוחצים ופורסים את הלפת.

לפת כבושה

שלב 2 מתוך 7

מסדרים בצנצנת זכוכית נקיה שכבות של לפת, סלק, שום ועלי סלרי.

לפת כבושה

שלב 3 מתוך 7

מחממים את המים (אין צורך להרתיח) וממיסים בהם תוך ערבוב את המלח. מוסיפים את החומץ.

לפת כבושה

שלב 4 מתוך 7

שופכים את התחמיץ על הירקות. חשוב שהתחמיץ יעבור את קו הירקות.

לפת כבושה

שלב 5 מתוך 7

סוגרים את צנצנת הזכוכית עם מכסה.

לפת כבושה

שלב 6 מתוך 7

מעמידים במקום חמים, ליד חלון עם שמש, למשל.

לפת כבושה

שלב 7 מתוך 7

הירקות מוכנים לאחר 7-10 ימים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה ראשונה
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • עשיר בסיבים תזונתיים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לפתן אגסים ביין אדום וקינמון

    לפתן אגסים ביין אדום וקינמון

    30 דקות קל
  • מרק לפת חורפי

    מרק לפת חורפי

    50 דקות בינוני
  • מחללה - לפת כבושה

    מחללה - לפת כבושה

    15 דקות בינוני
  • לפתן חבושים

    לפתן חבושים

    15 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים