דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לזניה נהדרת עשירה בגבינות, עם קיצור דרך שיחסוך המון זמן וטרחה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
800  גרם
רוטב עגבניות לפיצה
300  גרם
גבינת מוצרלה מגוררת
1  קילוגרם
פנים של חציל מוצקים וקלים חתוכים לקוביות (על קליפתם)
1  כף
תימין או כפית טימין מיובש
0.5  כוס
בזיליקום קצוצים גס
0.5  כפית
פלפל
1  כפית
מלח
2  כפות
שמן זית
2  מיכלים
גבינת קוטג'
1  גביע
יוגורט
0.5  כוס
בזיליקום קצוצים גס
1  כפית
מלח
0.25  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מפרישים מחצית מכמות גבינת המוצרלה (150 גרם) להקרמת הלזניה בסיום, מניחים בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    ממליחים ומניחים את קוביות החצילים במסננת ל-30 דקות, מנגבים ומייבשים אותן היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים את קוביות החציל המיובשות עם שמן הזית, משטחים בתבנית וצולים מתחת לגריל תנור בחום גבוה (כ-10 ס"מ מרשת הגריל). הופכים מפעם לפעם, עד שהחצילים צלויים היטב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים את קוביות החצילים עם הטימין, הבזיליקום, הפלפל והמלח.
  • שלב 5

    0 דקות
    לתערובת הגבינה: מערבבים בקערה קוטג', יוגורט, פלפל שחור גרוס, מלח ובזיליקום. שומרים בצד כוס מהתערובת, לשכבת ההקרמה.
  • שלב 6

    0 דקות
    הרכבת הלזניה: משמנים תבנית ב-2 כפות שמן זית ו-4 כפות רוטב עגבניות, מסדרים מעל שכבת עלי לזניה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורחים בנדיבות רוטב עגבניות על העלים. מפזרים מעליו מחצית מכמות תערובת החצילים, ומחצית מהמוצרלה המגוררת (כ-75 גרם).
  • שלב 8

    0 דקות
    מסדרים שכבת עלים נוספת, ומעליה מחצית מכמות תערובת הגבינה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים שכבת עלים, מורחים מעליה רוטב עגבניות, מפזרים את שארית תערובת החצילים, ושארית המוצרלה המגוררת (כ-75 גרם).
  • שלב 10

    0 דקות
    מסדרים שכבת עלים נוספת, ומעליה את שארית תערובת הגבינה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסדרים שכבת עלים ומעליה את שארית רוטב העגבניות, ואת כוס תערובת הגבינה שהושארה בצד. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה שהופרשה להקרמה.
  • שלב 12

    0 דקות
    אופים במרכז תנור חם (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב ומבעבע.
  • שלב 13

    0 דקות
    משאירים 10 דק' על רשת צינון, פורסים ומגישים. בתיאבון!
לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 1 מתוך 13

מפרישים מחצית מכמות גבינת המוצרלה (150 גרם) להקרמת הלזניה בסיום, מניחים בצד.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 2 מתוך 13

ממליחים ומניחים את קוביות החצילים במסננת ל-30 דקות, מנגבים ומייבשים אותן היטב.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 3 מתוך 13

מערבבים את קוביות החציל המיובשות עם שמן הזית, משטחים בתבנית וצולים מתחת לגריל תנור בחום גבוה (כ-10 ס"מ מרשת הגריל). הופכים מפעם לפעם, עד שהחצילים צלויים היטב.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 4 מתוך 13

מערבבים את קוביות החצילים עם הטימין, הבזיליקום, הפלפל והמלח.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 5 מתוך 13

לתערובת הגבינה: מערבבים בקערה קוטג', יוגורט, פלפל שחור גרוס, מלח ובזיליקום. שומרים בצד כוס מהתערובת, לשכבת ההקרמה.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 6 מתוך 13

הרכבת הלזניה: משמנים תבנית ב-2 כפות שמן זית ו-4 כפות רוטב עגבניות, מסדרים מעל שכבת עלי לזניה.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 7 מתוך 13

מורחים בנדיבות רוטב עגבניות על העלים. מפזרים מעליו מחצית מכמות תערובת החצילים, ומחצית מהמוצרלה המגוררת (כ-75 גרם).

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 8 מתוך 13

מסדרים שכבת עלים נוספת, ומעליה מחצית מכמות תערובת הגבינה.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 9 מתוך 13

מוסיפים שכבת עלים, מורחים מעליה רוטב עגבניות, מפזרים את שארית תערובת החצילים, ושארית המוצרלה המגוררת (כ-75 גרם).

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 10 מתוך 13

מסדרים שכבת עלים נוספת, ומעליה את שארית תערובת הגבינה.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 11 מתוך 13

מסדרים שכבת עלים ומעליה את שארית רוטב העגבניות, ואת כוס תערובת הגבינה שהושארה בצד. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה שהופרשה להקרמה.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 12 מתוך 13

אופים במרכז תנור חם (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב ומבעבע.

לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

שלב 13 מתוך 13

משאירים 10 דק' על רשת צינון, פורסים ומגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה עם בשר וירקות

    לזניה עם בשר וירקות

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים