דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גראטן תפוחי אדמה ובטטה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גראטן תפוחי אדמה ובטטה

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
פרוסות תפוחי אדמה ובטטה, אפויות ברוטב שמנת מפנק. מתכון מהיר ומושחת בהשראת המטבח הצרפתי עם השיק והטעם, אבל בלי לעבוד קשה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
תפוח אדמה
3 
בטטה
1.5  מיכלים
שמנת מתוקה
0.25  כפית
אגוז מוסקט מגורר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים בכף חמאה תבנית חסינת חום בגודל בינוני.
  • שלב 2

    0 דקות
    קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים אותם לעיגולים דקיקים (בעובי כ-1 מ"מ).
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים את השמנת עם אגוז המוסקט בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל (מומלץ פלפל שחור גרוס).
  • שלב 4

    0 דקות
    מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה, כשהן חופפות זו לזו (כמו רעפים) ולסירוגין, פעם שורה כתומה ופעם שורה לבנה (המשקיענים יכולים לסדר את הפרוסות לסירוגין).
  • שלב 5

    45 דקות
    יוצקים מעל את השמנת החמה ואופים 45 דקות, או עד שהפרוסות מתרככות. בתיאבון!
גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שלב 1 מתוך 5

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים בכף חמאה תבנית חסינת חום בגודל בינוני.

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שלב 2 מתוך 5

קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים אותם לעיגולים דקיקים (בעובי כ-1 מ"מ).

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שלב 3 מתוך 5

מחממים את השמנת עם אגוז המוסקט בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל (מומלץ פלפל שחור גרוס).

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שלב 4 מתוך 5

מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה, כשהן חופפות זו לזו (כמו רעפים) ולסירוגין, פעם שורה כתומה ופעם שורה לבנה (המשקיענים יכולים לסדר את הפרוסות לסירוגין).

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שלב 5 מתוך 5

יוצקים מעל את השמנת החמה ואופים 45 דקות, או עד שהפרוסות מתרככות. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גראטן כרובית שחום ופריך בבשמל מיונז צרפתי

    גראטן כרובית שחום ופריך בבשמל מיונז צרפתי

    60 דקות קל
  • גראטן תפוחי אדמה ופטריות

    גראטן תפוחי אדמה ופטריות

    40 דקות בינוני
  • גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

    גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

    60 דקות בינוני
  • גראטן תפוחי אדמה

    גראטן תפוחי אדמה

    100 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים