מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
שלב 2
10 דקות
בקערת מערבל, מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר במהירות בינונית גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת נפוחה ובהירה והיא משלשת את נפחה.
שלב 3
0 דקות
ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים.
שלב 4
5 דקות
בסיר בינוני, כבד ורחב, מחממים את שאר הסוכר עם המים מעל לאש נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס. מבשלים מבלי לערבב מעל לאש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר הופך לסירופ קל (לבדיקה: יוצקים מעט סירופ לצלוחית, ולאחר רגע בודקים אם הנוזל התעבה מעט) .
שלב 5
0 דקות
מסירים מהאש, יוצקים את תערובת השוקולד המומס לסירופ החם ומערבבים לתערובת חלקה. ומצננים בצד לטמפרטורה חמימה.
שלב 6
0 דקות
מקציפים שוב מעט את הביצים ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה כ-30 שניות, רק עד שהתערובת אחידה.
שלב 7
10 דקות
יוצקים לתבנית (בקוטר 22 ס"מ) ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור. יוצקים מים חמים בזהירות מהצד לתבנית הגדולה, כמעט עד לסוף גובה תבנית העוגה.
שלב 8
30 דקות
אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה יציבה כשנוגעים בה בעדינות. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים בתבנית על רשת עד לצינון מלא.
שלב 9
0 דקות
מעבירים סכין מסביב לשחרור ומניחים במקרר כמעט לכל הלילה.
שלב 10
30 דקות
למחרת, מחממים מעט את תחתית התבנית מעל ללהבה. הופכים, מסירים את הנייר, מחזירים למקרר לייצוב ל-30 דקות והופכים שוב לצלחת הגשה. [קירור
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0