דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק בצל וכרישה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק בצל וכרישה

מרק בצל וכרישה

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אתי אילוז
מרק בצל וכרישה עשיר וסמיך, מוגש עם לחם כפרי וגבינה קשה, מעדן בסגנון צרפתי.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כפות
שמן זית
40  גרם
חמאה
4 
בצל חתוכים לרצועות
3  גבעולים
כרישה חתוכים לטבעות באורך ס"מ אחד
1  ענף
תימין
0.25  כוס
יין לבן לא חובה
1  ליטר
מים
0.25  כוס
יין פורט
4  פרוסות
לחם
1  כף
שמן זית
2  שיני
שום קלופות וכתושות
150  גרם
גבינה לבנה 5% מגוררת, למשל גאודה, או צ'דר
0.25  כוס
פטרוזיליה קצוצה, לא חובה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים שמן זית וחמאה בסיר, ומאדים בצל, כרישה וטימין על להבה קטנה עם כיסוי כ-25 דקות עד ריכוך.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד להזהבה.
  • שלב 3

    20 דקות
    יוצקים יין לבן ומאדים לגמרי. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות לספיגת טעמים.
  • שלב 4

    5 דקות
    מוסיפים לסיר, פורט ומבשלים 5 דקות. מפזרים גבינה קשה ופטרוזיליה (לא חובה).
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מזלפים שמן זית על לחם, קולים בתנור חם עד הזהבה ומורחים בשום טרי.
  • שלב 7

    0 דקות
    מפזרים מעט גבינה ומחזירים לתנור להתכה.
  • שלב 8

    1 דקות
    מגישים לצד המרק. *ניתן להמיר את התימין במרווה, את המים בציר עוף או בקר ואת הפורט בשרי יבש. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מרק בצל וכרישה

שלב 1 מתוך 8

מחממים שמן זית וחמאה בסיר, ומאדים בצל, כרישה וטימין על להבה קטנה עם כיסוי כ-25 דקות עד ריכוך.

מרק בצל וכרישה

שלב 2 מתוך 8

מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד להזהבה.

מרק בצל וכרישה

שלב 3 מתוך 8

יוצקים יין לבן ומאדים לגמרי. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות לספיגת טעמים.

מרק בצל וכרישה

שלב 4 מתוך 8

מוסיפים לסיר, פורט ומבשלים 5 דקות. מפזרים גבינה קשה ופטרוזיליה (לא חובה).

מרק בצל וכרישה

שלב 5 מתוך 8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרק בצל וכרישה

שלב 6 מתוך 8

מזלפים שמן זית על לחם, קולים בתנור חם עד הזהבה ומורחים בשום טרי.

מרק בצל וכרישה

שלב 7 מתוך 8

מפזרים מעט גבינה ומחזירים לתנור להתכה.

מרק בצל וכרישה

שלב 8 מתוך 8

מגישים לצד המרק. *ניתן להמיר את התימין במרווה, את המים בציר עוף או בקר ואת הפורט בשרי יבש. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • ללא דגים
  • ללא ביצים
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים