דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי תרד פטריות וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי תרד פטריות וגבינות

פאי תרד פטריות וגבינות

(0)
95 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
פאי קלאסי עם תחתית בצק פריך ומלית עשירה בשמנת וגבינות עדינות

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
קמח לבן
0.5  כפית
מלח
100  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 
ביצה
2  חבילות
תרד שטופים ומיובשים היטב
1 
בצל ירוק קצוץ
10 
פטריות שמפיניון פרוסות
3 
ביצה
250  מיליליטר
שמנת מתוקה
200  גרם
גבינה 9% מגוררת
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית מגוררת
1  כפית
אורגנו מיובשים
1  קורט
אגוז מוסקט מגורר
1  קורט
פלפל לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

95 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים למעבד המזון את הקמח, המלח, החמאה והביצה. לשים עד לקבלת בצק פירורי. ממשיכים ללוש את הבצק ידנית עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהקערה, ומכסים אותו בניילון נצמד. ומניחים את הבצק במקרר למשך כחצי שעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים עד לקבלת עלה שקוטרו מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מהדקים אותו לתחתית התבנית ולדפנות. מנקבים את הבצק במזלג.
  • שלב 5

    10 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות, ואופים את הבצק במשך כ-10 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את התרד בסיר (ללא שמן או חמאה) ומבשלים ועל להבה גבוהה, עד שהתרד משנה צבע ומאבד נפח. מוציאים את התרד מהסיר, מצננים וסוחטים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להפיכתו לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות השמפיניון ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען. מתבלים בקורט אגוז מוסקט ובפלפל לבן.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את השמנת המתוקה והגבינות לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את התרד והפטריות המטוגנות, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • שלב 9

    0 דקות
    ממתינים שיתקרר מעט. מוסיפים את הביצים לתערובת, ומערבבים.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצקים את המלית על הקלתית שיצאה מן התנור, מפזרים גבינה צהובה מלמעלה.
  • שלב 11

    60 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-60 דקות, עד שהפאי מקבל גוון זהוב.
פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 1 מתוך 11

מעבירים למעבד המזון את הקמח, המלח, החמאה והביצה. לשים עד לקבלת בצק פירורי. ממשיכים ללוש את הבצק ידנית עד קבלת מרקם חלק ואחיד.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 2 מתוך 11

מוציאים את הבצק מהקערה, ומכסים אותו בניילון נצמד. ומניחים את הבצק במקרר למשך כחצי שעה.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 3 מתוך 11

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים עד לקבלת עלה שקוטרו מעט יותר גדול מקוטר התבנית.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 4 מתוך 11

מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מהדקים אותו לתחתית התבנית ולדפנות. מנקבים את הבצק במזלג.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 5 מתוך 11

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות, ואופים את הבצק במשך כ-10 דקות.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 6 מתוך 11

מניחים את התרד בסיר (ללא שמן או חמאה) ומבשלים ועל להבה גבוהה, עד שהתרד משנה צבע ומאבד נפח. מוציאים את התרד מהסיר, מצננים וסוחטים היטב.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 7 מתוך 11

מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להפיכתו לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות השמפיניון ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען. מתבלים בקורט אגוז מוסקט ובפלפל לבן.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 8 מתוך 11

מוסיפים את השמנת המתוקה והגבינות לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את התרד והפטריות המטוגנות, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 9 מתוך 11

ממתינים שיתקרר מעט. מוסיפים את הביצים לתערובת, ומערבבים.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 10 מתוך 11

יוצקים את המלית על הקלתית שיצאה מן התנור, מפזרים גבינה צהובה מלמעלה.

פאי תרד פטריות וגבינות

שלב 11 מתוך 11

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-60 דקות, עד שהפאי מקבל גוון זהוב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים