דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חזה עוף בדבש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חזה עוף בדבש

חזה עוף בדבש

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
חזה עוף שרוי במרינדה למשך מספר שעות, לאחר מכן אפייה קצרה בתנור, והוא עסיסי וטעים מאוד.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.25  קילוגרם
חזה עוף שלמים חתוכים לחצאים
3  כפות
דבש
3  כפות
יין קינוח לבן מתוק (או יין לקידוש)
3  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל בסגנון סיני אסם
0.5  כוס
קמח לבן
0.5  כוס
שמן קנולה
0.25  כוס
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל בסגנון סיני אסם
0.5  כוס
יין אדום
1  כפית
דבש
1  כפית
מיץ לימון
1.5  כוסות
מים
2  כפות
קורנפלור
0  לפי הטעם
שומשום קלוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים יחד את הדבש, יין ורוטב סויה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מרחיקים את העצמות ממרכז חזות העוף ושורים את הבשר בתערובת הדבש, יין וסויה, במשך 2-5 שעות.
  • שלב 3

    0 דקות
    טובלים את חזות העוף בקמח ומטגנים אותם בשמן, במחבת גדולה, כדקה מכל צד. מעבירים לתבנית אפייה (ניתן לבצע כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים, ולהמשיך באפייה לפני ההגשה).
  • שלב 4

    15 דקות
    מכניסים את תבנית האפייה לתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה, כ-200 מעלות, ל-10-15 דקות.
  • שלב 5

    5 דקות
    בודקים אם הבשר מוכן בעזרת חתך קטן בחלקו העבה ביותר. אם הבשר עדיין אדום במקצת, ממשיכים לאפות עוד 5 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    רצוי לא לאפות יותר מאשר עד לרגע שבו הבשר חדל להיות אדום, ולא יותר. הבישול לא נעצר בשנייה שבה מוציאים את העוף מהתנור, התהליך נמשך כל עוד הבשר חם, ולכן יש להוציא אותו מהתנור מיד.
  • שלב 7

    0 דקות
    בזמן שהבשר בתנור, מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את רוטב הסויה, יין, דבש, מיץ לימון וכוס מים. מחממים כמעט עד רתיחה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מערבבים בכוס המים הנותרת את עמילן התירס ומוסיפים לסיר. ממשיכים לחמם תוך ערבוב. כאשר הרוטב רותח, הוא מסמיך מיד.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכבים את הלהבה. אם משתמשים בכמות גדולה יותר של בשר עוף, אין צורך להגדיל את כמות הרוטב, כי הוא יספיק בהחלט אפילו לכמות כפולה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מעבירים את חזות העוף האפויים לצלחת הגשה, חותכים אותם חיתוך גס לרצועות ברוחב כארבעה ס"מ, יוצקים מעט רוטב מעל ומפזרים שומשום קלוי לעיטור.
חזה עוף בדבש

שלב 1 מתוך 10

מערבבים יחד את הדבש, יין ורוטב סויה.

חזה עוף בדבש

שלב 2 מתוך 10

מרחיקים את העצמות ממרכז חזות העוף ושורים את הבשר בתערובת הדבש, יין וסויה, במשך 2-5 שעות.

חזה עוף בדבש

שלב 3 מתוך 10

טובלים את חזות העוף בקמח ומטגנים אותם בשמן, במחבת גדולה, כדקה מכל צד. מעבירים לתבנית אפייה (ניתן לבצע כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים, ולהמשיך באפייה לפני ההגשה).

חזה עוף בדבש

שלב 4 מתוך 10

מכניסים את תבנית האפייה לתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה, כ-200 מעלות, ל-10-15 דקות.

חזה עוף בדבש

שלב 5 מתוך 10

בודקים אם הבשר מוכן בעזרת חתך קטן בחלקו העבה ביותר. אם הבשר עדיין אדום במקצת, ממשיכים לאפות עוד 5 דקות.

חזה עוף בדבש

שלב 6 מתוך 10

רצוי לא לאפות יותר מאשר עד לרגע שבו הבשר חדל להיות אדום, ולא יותר. הבישול לא נעצר בשנייה שבה מוציאים את העוף מהתנור, התהליך נמשך כל עוד הבשר חם, ולכן יש להוציא אותו מהתנור מיד.

חזה עוף בדבש

שלב 7 מתוך 10

בזמן שהבשר בתנור, מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את רוטב הסויה, יין, דבש, מיץ לימון וכוס מים. מחממים כמעט עד רתיחה.

חזה עוף בדבש

שלב 8 מתוך 10

מערבבים בכוס המים הנותרת את עמילן התירס ומוסיפים לסיר. ממשיכים לחמם תוך ערבוב. כאשר הרוטב רותח, הוא מסמיך מיד.

חזה עוף בדבש

שלב 9 מתוך 10

מכבים את הלהבה. אם משתמשים בכמות גדולה יותר של בשר עוף, אין צורך להגדיל את כמות הרוטב, כי הוא יספיק בהחלט אפילו לכמות כפולה.

חזה עוף בדבש

שלב 10 מתוך 10

מעבירים את חזות העוף האפויים לצלחת הגשה, חותכים אותם חיתוך גס לרצועות ברוחב כארבעה ס"מ, יוצקים מעט רוטב מעל ומפזרים שומשום קלוי לעיטור.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    50 דקות קל
  • גלילות חזה עוף במילוי פתיתים, חמוציות וצנוברים

    גלילות חזה עוף במילוי פתיתים, חמוציות וצנוברים

    45 דקות קל
  • גלילות חזה עוף ממולאות פטריות

    גלילות חזה עוף ממולאות פטריות

    100 דקות מאתגר
  • אורז וחזה עוף

    אורז וחזה עוף

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים