דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
קשה לעמוד בפני הריח והטעם שלהן - לחמניות במילוי תפוחי אדמה, ביצה קשה, לימון כבוש, מטבוחה וזיתים שחורים.

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
פלפל ירוק
4  שיני
שום
0  לפי הטעם
סוכר לבן
0  לפי הטעם
מלח
1  פחית
רסק עגבניות
0.33  כוס
שמן קנולה
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כפות
סוכר לבן
2 
ביצה
1 
אבקת אפייה
0.33  כוס
שמן קנולה
1  כף
ערק
2.25  כוסות
מים פושרים
1  כפית
מלח
1  ליטר
שמן קנולה לטיגון
3 
תפוח אדמה מבושלים, מקררים היטב לפני שחותכים לקוביות
3 
ביצה קשות
0  לפי הטעם
זיתים
0  לפי הטעם
לימון כבוש
0  לפי הטעם
טונה משומרת בשמן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתחילים עם הכנת סלט מטבוחה טעים וזריז. בסיר קטן מטגנים 2 פלפלים חריפים.
  • שלב 2

    20 דקות
    מוסיפים 4 שיני שום קלופות, פחית של עגבניות מרוסקות (ללא שום) ומלח ומאדים כ-20 דקות בערך.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים קורט סוכר.
  • שלב 4

    7 דקות
    מערבבים 2 כפות פפריקה מתוקה עם 1/3 כוס שמן, שופכים אל הסיר ומבשלים עוד 7 דקות.
  • שלב 5

    5 דקות
    להכנת הלחמנייה: שמים בקערה את הקמח שמרים, 3 כפות סוכר, 2 ביצים, שקית אבקת אפייה, 1/3 כוס שמן, כף ערק, 1/4 2 כוסות מים פושרים וכפית מלח.
  • שלב 6

    120 דקות
    מתפיחים פעמיים, כ-120 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    גוזרים נייר אפייה לכל לחמנייה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
  • שלב 9

    30 דקות
    פותחים כל עיגול במערוך ומגלגלים ללחמנייה, מניחים על הנייר ומתפיחים, כ-30 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים עם הנייר לשמירת צורה אחידה (טיפ מקרין גורן). אפשר לאפות את הלחמנייה במקום לטגן. הסבר בהמשך המתכון.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקררים מעט, לאחר מכן אפשר למלא בתפוחי אדמה, ביצה קשה, זיתים ולימון כבוש.
  • שלב 12

    0 דקות
    ללחמניות אפויות בתנור: מניחים את כל מצרכי הבצק ומעבדים עד יצירת בצק רך ואחיד. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עד חצי כוס מים.
  • שלב 13

    120 דקות
    מתפיחים פעמיים, כ-120 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מניחים נייר אפייה שלם על תבנית.
  • שלב 15

    0 דקות
    מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
  • שלב 16

    30 דקות
    פותחים כל עיגול במערוך ומגלגלים ללחמנייה, מניחים על הנייר ומתפיחים, כ-30 דקות.
  • שלב 17

    0 דקות
    מברישים כל לחמנייה בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות, עד להזהבה.
לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 1 מתוך 17

מתחילים עם הכנת סלט מטבוחה טעים וזריז. בסיר קטן מטגנים 2 פלפלים חריפים.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 2 מתוך 17

מוסיפים 4 שיני שום קלופות, פחית של עגבניות מרוסקות (ללא שום) ומלח ומאדים כ-20 דקות בערך.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 3 מתוך 17

מוסיפים קורט סוכר.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 4 מתוך 17

מערבבים 2 כפות פפריקה מתוקה עם 1/3 כוס שמן, שופכים אל הסיר ומבשלים עוד 7 דקות.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 5 מתוך 17

להכנת הלחמנייה: שמים בקערה את הקמח שמרים, 3 כפות סוכר, 2 ביצים, שקית אבקת אפייה, 1/3 כוס שמן, כף ערק, 1/4 2 כוסות מים פושרים וכפית מלח.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 6 מתוך 17

מתפיחים פעמיים, כ-120 דקות.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 7 מתוך 17

גוזרים נייר אפייה לכל לחמנייה.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 8 מתוך 17

מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 9 מתוך 17

פותחים כל עיגול במערוך ומגלגלים ללחמנייה, מניחים על הנייר ומתפיחים, כ-30 דקות.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 10 מתוך 17

מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים עם הנייר לשמירת צורה אחידה (טיפ מקרין גורן). אפשר לאפות את הלחמנייה במקום לטגן. הסבר בהמשך המתכון.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 11 מתוך 17

מקררים מעט, לאחר מכן אפשר למלא בתפוחי אדמה, ביצה קשה, זיתים ולימון כבוש.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 12 מתוך 17

ללחמניות אפויות בתנור: מניחים את כל מצרכי הבצק ומעבדים עד יצירת בצק רך ואחיד. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עד חצי כוס מים.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 13 מתוך 17

מתפיחים פעמיים, כ-120 דקות.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 14 מתוך 17

מניחים נייר אפייה שלם על תבנית.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 15 מתוך 17

מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 16 מתוך 17

פותחים כל עיגול במערוך ומגלגלים ללחמנייה, מניחים על הנייר ומתפיחים, כ-30 דקות.

לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

שלב 17 מתוך 17

מברישים כל לחמנייה בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות, עד להזהבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
פ פנינה

ניסיתי נראה אך יצא

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    55 דקות בינוני
  • לחמניות בריוש עם נקניקיה

    לחמניות בריוש עם נקניקיה

    150 דקות בינוני
  • לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    60 דקות בינוני
  • לחמניות טעימות לפסח

    לחמניות טעימות לפסח

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים